11:05 06.03.2015

Свідку загибелі Нємцова Дурицькій погрожували, генпрокурор України доручив забезпечити її захист

2 хв читати
Свідку загибелі Нємцова Дурицькій погрожували, генпрокурор України доручив забезпечити її захист

У зв'язку з надходження погроз на адресу Ганни Дурицької, свідка вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова, міліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз, повідомляє управління зі зв'язків із громадськістю Генеральної прокуратури України.

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін дав доручення вжити всіх необхідних заходів для захисту життя та здоров'я свідка у справі про вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова Ганни Дурицької", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю вранці.

Як зазначено в повідомленні, в четвер, 5 березня, Г.Дурицька звернулася до Білоцерківського міського відділу Головного управління МВС України в Київській області із заявою про загрозу її життю з боку невідомих осіб під час її перебування за місцем проживання її батьків.

"За дорученням прокуратури Київської області слідчий відділ Білоцерківського міськвідділу міліції розпочав розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 15 (замах на злочин - ІФ), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство - ІФ) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, наразі вживають заходів безпеки для захисту життя та здоров'я Г.Дурицької, хід досудового розслідування взято на особистий контроль генерального прокурора.

Як повідомлялося, Б.Нємцова застрелили в центрі Москви 27 лютого близько 23:30, коли він йшов із Г.Дурицькою Великим Москворецьким мостом. Слідчий комітет РФ розглядає кілька версій убивства політика, зокрема політичний і побутовий мотиви.

2 березня Г.Дурицькая у супроводі адвоката вилетіла з Москви до Києва.

За словами офіційного представника Слідчого комітету РФ Володимира Маркіна, Г.Дурицька дала підписку про нерозголошення інформації, що стосується попереднього слідства в справі про вбивство Б.Нємцова, і пообіцяла далі співпрацювати в розслідуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА