16:57 26.05.2015

Держархбудінспекція зареєструвала 221 декларацію початку будівництва фортифікаційних споруд, із них у Донецькій області - 144

3 хв читати
Держархбудінспекція зареєструвала 221 декларацію початку будівництва фортифікаційних споруд, із них у Донецькій області - 144

Станом на 25 травня 2015 року територіальні органи Державної архітектурно-будівельної інспекції (Держархбудінспекція, ДАБІ) України зареєстрували 221 декларацію про початок виконання будівельних робіт у дев'яти областях із зведення інженерних фортифікаційних споруд (ІФС) з метою зміцнення обороноздатності країни, повідомила Держархбудінспекція у вівторок.

"Держархбудінспекція продовжує оперативну реєстрацію дозвільної документації на будівництво оборонних споруд і вважає вказаний напрям пріоритетним у зв'язку із складною ситуацією, яка виникла на сході України", - йдеться в повідомленні.

За даними Держархбудінспекції, із зазначеної загальної кількості, зокрема, 144 декларацій зареєстровано в Донецькій області, 71 - у Луганській, по одній - у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Львівській та Житомирській областях.

Як повідомлялося, 22 травня цього року віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що ступінь будівельної готовності I-II лінії ІФС уздовж лінії розмежування Донецької та Луганської областей, що зводить Україна в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), становить 90%, а термінів зведення ІФС додержуються.

За словами Г.Зубка, в рамках зведення і облаштування ІФС у Луганській і Донецькій областях уже поставлено близько 14 тис. вагонів з будівельними матеріалами з усієї України: кожен вогневий опорний пункт (ВОП) займає майже 50 га.

За даними Державної архітектурно-будівельної інспекції України, на 13 травня 2015 року її територіальні органи зареєстрували 160 декларацій про початок виконання будівельних робіт у дев'яти областях із зведення ІФС із метою зміцнення обороноздатності країни.

У березні цього року на нараді під головуванням Г.Зубка в Краматорську в Донецькій області за участю глав облдержадміністрацій "прифронтових" областей ухвалено рішення про створення близько 300 ВОП уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

За оцінкою Міністерства оборони України, вартість будівництва одного ВОП становить приблизно 2,5 млн грн.

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України на засіданні 6 травня 20015 року ухвалила комплекс заходів із прискорення будівництва фортифікаційних ліній і рубежів, укріплення оборонних можливостей і у сфері безпеки держави, розвитку системи медичного забезпечення військовослужбовців.

За даними РНБО, за зрив термінів будівництва оборонних рубежів отримали догану голови Донецької та Закарпатської державних адміністрацій.

Раніше, 29 квітня, президент України Петро Порошенко доручив головам районних державних адміністрацій прискорити й чітко додержуватися графіка завершення будівництва фортифікаційних споруд.

Кабінет Міністрів постановою №107 "Деякі питання забезпечення в 2015 році будівництва інженерних споруд із метою зміцнення обороноздатності держави" від 18 березня 2015 року виділив 850 млн грн на будівництво інженерних споруд, спрямованих на зміцнення обороноздатності держави, і надав пільгові тарифи для перевезення товарів, необхідних для їх зведення.

Напередодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду 18 березня заявив, що Україна негайно розпочати обладнання лінії безпеки на Донбасі, й уряд терміново виділить кошти на ці потреби, а загальний обсяг фінансування становить 865 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА