13:01 16.06.2015

Шокін: Щодо Арбузова і Богатирьової застосовують процедуру заочного засудження

2 хв читати
Шокін: Щодо Арбузова і Богатирьової застосовують процедуру заочного засудження

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що Генпрокуратура розпочала процедуру заочного засудження стосовно колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, а також колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

"Процедура спеціального розслідування (заочного виробництва) вперше реалізована на практиці. До суду внесено подання про заочне засудження екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової і співучасника Олександра Стащенка за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 6,5 млн грн у процесі закупівель медичних препаратів та обладнання. Процедуру заочного засудження застосовано також щодо колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем'єр-міністра і прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Його підозрюють у розкраданні і привласненні державних коштів НБУ на суму близько 118 млн гривень", - сказав В. Шокін в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України".

За його словами, С. Арбузов зараз перебуває у розшуку Інтерполу, на рахунках, які належать йому та його дружині, заарештовано понад 200 млн грн. "Крім того, на виконанні у компетентних органів Латвії є міжнародне доручення Генпрокуратури України, що стосується арешту на підставі судового рішення грошей С. Арбузова на суму понад 49 млн дол", - сказав генпрокурор.

В. Шокін також заявив, що "жодного з колишніх представників влади не виключали зі списку санкцій, а Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи щодо 17 осіб". Він нагадав, що до 6 березня 2016 року санкції пролонговані щодо екс-президента України Віктора Януковича, екс-голови президентської адміністрації Андрія Клюєва, екс-глави МВС Віталія Захарченка, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, екс-глави Мінпаливенерго Едуарда Ставицького, екс-глави Міносвіти Дмитра Табачника, екс-міністра юстиції Олени Лукаш, екс-генпрокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, колишнього прем'єра Миколи Азарова, сина В. Януковича Олександра Януковича, сина В. Пшонки Артема Пшонки, бізнесмена Сергія Курченка, екс-нардепа Юрія Іванющенка, а також Р. Богатирьової і С. Арбузова.

Санкції щодо нардепа Сергія Клюєва продовжені до 6 жовтня 2015 року, сказав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА