12:05 08.07.2015

Суд безпідставно призначив мізерно малу суму застави для корупціонерів-прокурорів – Сакварелідзе

3 хв читати
Суд безпідставно призначив мізерно малу суму застави для корупціонерів-прокурорів – Сакварелідзе

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе вважає, що Печерський суд Києва призначив дуже маленьку суму застави для затриманих за підозрою в корупції заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступник прокурора Київської області Олександра Корнійця.

"Хочу публічно заявити про те, що прокуратура наполягала на застосуванні запобіжного заходу стосовно всіх трьох фігурантів останнього справи у вигляді взяття їх під варту або як вимагає від нас закон, заставу 20 мільйонів гривень для кожного. Водночас, суд ухвалив абсолютно необґрунтоване і позбавлене будь-якої логіки рішення – щодо всіх затриманих було встановлено суму застави у розмірі 3 мільйони гривень, що, безперечно, мізерно мало для людей такого рівня", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Д. Сакварелідзе висловив думку, що частина суддівського корпусу продовжує "вперто т нахабно ігнорувати волю народу, і зміни, які відбуваються у новій Українській Державі". "Сьогодні корумпованим чиновникам знову надали можливість, в обмін на невелику частину награбованого майна, вийти під заставу", - написав він.

Заступник Генпрокуратури зазначив, що зараз керівництво відомства намагається забрати право спокійного буття у казнокрадів і грабіжників, але деякі судді дотримуються протилежної позиції – воліють продовжувати забезпечувати їм комфортне життя".

"Принцип "вкрав мільйон – заплати десяту частину і спи спокійно" має бути скасований, він руйнівний для держави! На мій превеликий жаль, зараз він продовжує працювати у переважній більшості випадків. Але нас це не лякає: головним є те, що процес зрушив із місця. Квазі-судді і вимагачі не в силах його зупинити. Ми не зупинимося на середині шляху, а продовжимо наполегливо працювати, щоб корупціонери понесли то покарання, якого заслужили", - заявив Д. Сакварелізде.

Як повідомлялося, раніше народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка") розповів про затримання в Києві першого заступника керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури В. Шапакіна та О. Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

"За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис., а також коштовності і цінні папери. Зокрема, під час обшуку в кабінеті Шапакіна було знайдено $130 тис., $30 тис., а також EUR 22 тис. у будинку, $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вкладення на 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. При обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів", - написав він на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

У вівторок вночі Печерський районний суд виніс рішення про арешт В. Шапакіна і О. Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА