11:44 15.07.2015

Статут міжнародного трибуналу щодо аварії "Боїнга" на Донбасі вже погоджено - Клімкін

2 хв читати
Статут міжнародного трибуналу щодо аварії "Боїнга" на Донбасі вже погоджено - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що вже погоджено статут міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в аварії малайзійського "Боїнга" 17 липня 2014 року на сході України, який пропонують створити рішенням Ради безпеки ООН.

"Нещодавно ми звернулися до Ради безпеки ООН із пропозицією затвердити проект створення спеціального трибуналу для покарання винних. Ми погодили шляхом консультацій проект його статуту. І нами досягнуто домовленості, що наступного тижня ми працюватимемо з проектом резолюції та проектом статуту на міністерському рівні", - повідомив глава МЗС України з трибуни парламенту в середу.

Як відомо, делегація Малайзії в ООН внесла проект резолюції Ради безпеки ООН з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування справи про збитий у липні минулого року над територією України "Боїнг-777". У проекті документа зазначено, що РБ ООН має "сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - добитися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року".

На думку Малайзії, трибунал стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування", оскільки те, що авіалайнер було збито, стало "загрозою міжнародному миру та безпеці".

У свою чергу Москва вже виступила проти створення такого міжнародного трибуналу. "Росію не влаштовує ідея створення трибуналу, оскільки розслідування інциденту не завершено", - зазначило раніше Міністерство закордонних справ РФ із посиланням на заяву заступника міністра закордонних справ Росії Геннадія Гатілова.

Літак Boeing 777 авіакомпаній Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року в Донецькій області в районі збройного протистояння на сході України. На борту перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА