13:41 28.07.2015

Клімкін вирушає на засідання Радбезу ООН щодо міжнародного трибуналу стосовно МН17

1 хв читати
Клімкін вирушає на засідання Радбезу ООН щодо міжнародного трибуналу стосовно МН17

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбуває у вівторок до США для участі в засіданні Ради безпеки ООН із розгляду питання про ухвалення резолюції стосовно створення міжнародного трибуналу щодо аварії малайзійського авіалайнера МН17 у небі над Донбасом улітку 2014 року.

"За дорученням П.Порошенка вирушаємо до Нью-Йорка. З колегами і друзями з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів просуватимемо резолюцію по MH17", - написав П.Клімкін у своєму Twitter у вівторок удень.

Як повідомлялося, голосування в Раді безпеки ООН за проектом резолюції про створення трибуналу щодо авіакатастрофи "Боїнга" поблизу Донецька призначено на 29 липня. Проект резолюції, запропонованої Малайзією та підтриманої Нідерландами, Бельгією, Австралією та Україною, буде розглянуто в середу в другій половині дня.

Авіаційна катастрофа літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, сталася 17 липня 2014 року на сході Донецької області, в районі збройного протистояння. На борту перебували 298 людей - 283 пасажира та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

16 липня поточного року Верховна Рада ухвалила постанову, в якій звертається до ООН та світової спільноти з проханням підтримати створення міжнародного трибуналу для судового переслідування винних в аварії малайзійського "Боїнга" на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА