09:52 30.07.2015

Клімкін: Росія своїми діями підтримує тих, хто скоїв злочин і знищив МН17

2 хв читати
Клімкін: Росія своїми діями підтримує тих, хто скоїв злочин і знищив МН17

У створенні міжнародного трибуналу щодо МН17 немає політики, Росія змішує політику з індивідуальною кримінальною відповідальністю за знищення "Боїнга-777" "Малазійських авіаліній", заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Йдеться про індивідуальну кримінальну відповідальність за вбивство. Йдеться не про політику. Ось чому ми особливо розчаровані, що лише одна країна - Росія, як і раніше, змішує ці два питання: відповідно агресію проти України і триваючу підтримку терористів з одного боку, та індивідуальну відповідальність винних у трагедії МН17 з іншого боку. Не може бути іншого пояснення сьогоднішнього вето Росії", - сказав П. Клімкін під час виступу в Раді Безпеки ООН.

За його словами, метою резолюції було створення прозорого і об'єктивного механізму для розслідування авіакатастрофи. Росія ж своїми діями "підтримує тих, хто скоїв цей жахливий злочин".

Міністр заявив, що слідство намагається встановити і покарати винних у загибелі людей на борту літака. "Не може бути ніяких причин виступати проти цього, якщо ви самі не є одним з винних", - сказав П. Клімкін.

За його словами, роль Росії у збройному конфлікті на території України "абсолютно зрозуміла всьому світу". Міністр нагадав, що Росія продовжує постачати найманців, вояків регулярних військ РФ і озброєння до України. Зокрема, вантажівку з боєприпасами було затримано напередодні.

"І коли я дивлюся сьогодні на російську делегацію, я відчуваю жалість: невже вони сподіваються спростувати очікування всього світу, і в особливості сімей жертв?", - заявив глава МЗС України.

"Російська Федерація щойно вбила проект резолюції. Але це явне зловживання правом вето не дозволить вбити надії тих, хто любив загиблих, їхніх сімей та родичів. Це лише зробить нас сильнішими, зміцнить нашу рішучість створити ефективний, неупереджений механізм для того, щоб відновити справедливість", - наголосив П. Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА