14:33 08.08.2015

Адвокат сім'ї Нємцова не вірить інформації про два пістолети: максимум, що може бути, - це різні патрони

2 хв читати
Адвокат сім'ї Нємцова не вірить інформації про два пістолети: максимум, що може бути, - це різні патрони

Адвокат сім'ї політика Бориса Нємцова Вадим Прохоров спростував інформацію ЗМІ та захисту обвинувачених про те, що експертиза встановила факт убивства громадського діяча відразу з двох пістолетів.

"Наступного разу адвокати затриманих скажуть, що це взагалі було самогубство. Максимум, що там може бути, - це різні патрони: що було напохваті, те й використовували",- сказав "Інтерфаксу" в суботу В. Прохоров.

Він зазначив, що "факт використання різних патронів спочатку на слідстві ніким не заперечувався".

Раніше в суботу газета "Комерсант" написала, що вбивця політика Нємцова міг використовувати не один, а два пістолети, спираючись на результати комплексної медичної експертизи, проведеної у рамках розслідування. Фахівці, за даними видання, не змогли встановити, як саме відносно опозиціонера розташовувався кілер.

Експерти порахували, що поранення на тілі жертви не відповідають діркам, які залишили кулі в його пальті та светрі, припустивши, що злочинець використовував різні пістолети. "За версією експертів, три поранення пан Нємцов міг отримати з пістолета, який мав глушник (про те, що пістолет був саме з ним, нагадаємо, спочатку повідомляв і Заур Дадаєв), а інші зі зброї, що не мала пристосування для безшумної стрільби", - повідомляє видання.

Відмінності в пораненнях, на думку експертів, можуть бути пов'язані з тим, що вбивця використовував патрони різної потужності. Крім того, за підсумками експертизи з'явилося припущення, що один з пістолетів міг бути з глушником.

Б. Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом убивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконне поводження зі зброєю). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

За санкцією Басманного суду під вартою до 28 серпня перебувають п'ятеро фігурантів кримінальної справи: ймовірні виконавці Заур Дадаєв, А.Губашев і їхні можливі спільники Хамзат Бахаєв, Ш.Губашев і Темерлан Ескерханов.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА