17:06 02.09.2015

Антонюк повернувся до виконання обов'язків голови Державіаслужби

2 хв читати
Антонюк повернувся до виконання обов'язків голови Державіаслужби

Раніше звільнений голова Державної авіаційної служби україни (Державіаслужба) України Денис Антонюк повернувся до виконання обов'язків керівника служби.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі відомства, Д. Антонюк знову розпочав виконання роботи на посаді глави служби з 31 серпня 2015 року.

Кабінет Міністрів 2 липня відсторонив Д. Антонюка на період службового розслідування.

До цього глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі на засіданні комісії Державіаслужби з видачі призначень 26 червня зажадав конкурентно розподіляти призначення на авіамаршрути. Крім того, він звинуватив Д. Антонюка в упередженості при розподілі призначень на авіамаршрути та лобіюванні інтересів свого колишнього роботодавця авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Однак Д. Антонюк відкинув ці звинувачення.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що глава Державіаслужби буде відсторонений від виконання посадових обов'язків під час розслідування діяльності.

Вже 7 липня Д. Антонюк звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність його відсторонення від посади і вирішити питання про наявність у діях М. Саакашвілі ознак кримінального правопорушення. Він стверджував, що присутність голови Одеської ОДА на засіданні комісії з видачі прав на експлуатацію повітряних ліній відбувалося з порушеннями регламенту її роботи.

За словами Д. Антонюка, керівник Одеської області незаконно звинувачував його в "корупції і непрофесіоналізмі". Зі свого боку глава відомства звинуватив М. Саакашвілі в захисті інтересів авіакомпанії "Атласджет Україна"; він також вбачає в спробі М. Саакашвілі, вплинути на прийняття комісією рішень в інтересах однієї авіакомпанії" ознаки зловживання службовим становищем.

Загальний розмір моральної шкоди Д. Антонюк оцінив у мільйон гривень. М. Саакашвілі визнав цей позов необґрунтованим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА