14:57 03.09.2015

Рівень забруднення продуктами горіння в Києві значно знизився через зміни вітру

2 хв читати
Рівень забруднення продуктами горіння в Києві значно знизився через зміни вітру

У Києві рівень задимленості і забруднення продуктами горіння внаслідок горіння торфовищ у Київській області через зміни погодних умов значно знизився, повідомив головний державний санітарний лікар столиці Олег Рубан.

На брифінгу в четвер він нагадав, що станом на вечір середи перевищення показників вмісту сірчистого ангідриту в Деснянському районі сягала 18 разів.

"Що стосується динаміки даних лабораторних досліджень, які проводяться нашою службою щогодини, то на 10.00 (у четвер – ІФ.) ми отримали дані про перевищення по всьому Києву вже в 5-7 разів, на 12.00 – у 3-4 рази, і півгодини тому – в 1,2-1,5 рази", - зазначив О. Рубан.

За його словами, передусім це обумовлено природними умовами, зокрема, зміною напрямку вітру, а також вжитими організаційними заходами - зменшенням кількості важких вантажівок на вулицях міста і поливом вулиць.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Радуцький повідомив, що, незважаючи на велику кількість викликів швидкої медичної допомоги, жодного випадку отруєння продуктами горіння в столиці не зафіксовано.

Він нагадав, що збільшення концентрації сірчистого ангідриту в організмі людини призводить до згущення крові, що може призвести до ускладнення серцево-судинних і гіпертонічних захворювань, а також органів дихання.

За його словами, велика кількість викликів "швидкої" обумовлено панікою серед населення, водночас станціям швидкої допомоги надано вказівку не відмовляти у викликах,передусім якщо це стосується захворювань серед дітей.

М. Радуцький також зазначив, що згідно з прогнозами метеорологів, в суботу і неділю очікуються дощі та зниження температури, що має позитивно вплинути на ситуацію в місті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА