13:25 16.09.2015

Мосміськсуд задовольнив клопотання щодо припинення провадження за скаргою захисту Савченко на відмову відпустити її на сесію ПАРЄ

2 хв читати
Мосміськсуд задовольнив клопотання щодо припинення провадження за скаргою захисту Савченко на відмову відпустити її на сесію ПАРЄ

Мосміськсуд припинив провадження за скаргою захисту української льотчиці Надії Савченко, яку обвинувачують у пособництві вбивству російських журналістів, на дії слідства, що не відпустило її на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як передав кореспондент "Інтерфаксу", суд задовольнив клопотання прокурора Олега Карасьова, який просив припинити провадження за апеляційною скаргою захисту Н.Савченко на рішення районного суду.

Н.Савченко відреагувала на рішення суду: "Самі затягнули, самі припинили. Я в шоці просто!".

"Прошу припинити провадження за цією скаргою, оскільки встановлено, що нині справу направлено до Донецького міського суду Ростовської області для розгляду по суті", - сказав представник Генпрокуратури на засіданні.

Адвокат українки Микола Полозов заперечував проти задоволення клопотання прокурора, оскільки скаргу було подано у встановлені КПК терміни, а відмова в її розгляді позбавляє його підзахисну права на подальше оскарження, зокрема в Європейському суді з прав людини.

"Через те, що з причин, які не залежать від захисту, було допущено тяганину, не можна позбавляти Надії Вікторівни права на розгляд її скарги",- сказав М.Полозов.

Захисник зазначив, що Н.Савченко перебуває під вартою в порушення міжнародних норм, і сьогоднішній розгляд скарги міг би виправити цю ситуацію.

У свою чергу Н.Савченко заявила, що оскільки скаргу подано, то її має бути розглянуто. Українка брала участь у засіданні по відеозв'язку зі СІЗО №3 Новочеркаська.

Протягом усього засідання Н.Савченко читала книжку, відмовилася вставати, відповідаючи на запитання суду, розмовляла дуже голосно і роздратовано.

"Мені все одно. Працюйте!", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА