13:14 17.09.2015

М. С. Л. заявляє про необґрунтованість санкцій у зв'язку з відсутністю російського капіталу серед головних акціонерів

3 хв читати
М. С. Л. заявляє про необґрунтованість санкцій у зв'язку з відсутністю російського капіталу серед головних акціонерів

Оператор державних лотерей ТОВ "М. С. Л." вважає необґрунтованим зарахування компанії до переліку юридичних осіб, щодо яких буде запроваджено санкції, затвердженого указом президента України Петра Порошенка в середу, повідомив генеральний директор компанії Андрій Урядов агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми вкрай здивовані рішенням РНБО про включення компанії до списку юридичних осіб, щодо яких будуть застосовані санкції. Знову заявляємо про відсутність серед наших головних акціонерів російського капіталу. Впевнені, що йдетьс про помилку. Зараз ми звернулися до президента України з проханням виправити неточність та ініціювати перевірку реального складу акціонера ", - сказав він.

А. Урядов наголосив, що раніше компанія поінформувала державні органи про склад своїх акціонерів і звернулася до СБУ з проханням провести з цього приводу об'єктивну перевірку.

Він також зазначив, що ринок лотерей останні два роки системно намагаються розчистити в інтересах однієї з фінансових груп.

Як повідомлялося, двох з трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М. С. Л" і ПРАТ "Патріот" (обидва – Київ) стосуватимуться персональні економічні санкції за анексію Криму і агресію на Донбасі: компанії внесені до переліку юридичних осіб, затвердженого указом президента України Петра Порошенка про санкції в середу.

Згідно з ним, до них застосовується п'ять видів санкцій, зокрема, запобігання виведенню капіталів за межі України і блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися належним майном.

Іншими обмежувальними заходами є зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей та обмеження з видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави; а також заборона здійснення Нацбанком України реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент іноземної держави.

Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ "М. С. Л" є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром зазначений кіпріот Маркос Шіапаніс. Акціонером ПРАТ "Патріот" є кіпрська Cehriba Investments Limited, а бенефіціаром у держреєстрі значиться громадянка Греції Еллада Позіду, що проживає на Кіпрі.

Водночас у серпні 2014 року колишній міністром фінансів Олександр Шлапак повідомив, що закон, який діє з жовтня 2012 року "Про державні лотереї в Україні" фактично встановив на цьому ринку монополію для трьох приватних операторів: ТОВ "М. С. Л", власником якого через Evolot Limited (Кіпр) є міноритарні акціонери російської "Альфа-Груп"; ПРАТ "Патріот", власником якого через офшор Cexriba Investments Limited (Кіпр) є громадянин Росії; ПП "Українська національна лотерея", що перебуває у власності компанії "Олімпік Голд Холдінгз Лімітед" (Британські Віргінські о-ви).

Однак "Українська національна лотерея" на початку вересня цього року повідомила, що її новим власником підприємства зі 100% іноземним капіталом є угорська компанія UNL Holding LLC (Будапешт). А її бенефіціаром, згідно з держреєстром, виступає українець Сергій Піндич.

Крім того, наприкінці вересня 2014 року УНЛ, щоб спростувати чутки в ЗМІ про нібито її приналежність до російського бізнесу і можливі санкцій, розкрила на прес-конференції своїх попередніх бенефіціарів: Пітера Шетті (Швейцарія), Франца Ренгхофера і Вулфа Кламмерта (обидва – Австрія). Вони підписали лист до президента України Петра Порошенка з проханням розібратися в проблемі і захистити права європейських інвесторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА