16:53 22.09.2015

"Інформаційний Майдан" звинувачує керівництво МВС у саботажі розслідування справ стосовно гендиректора КРРТ Іщука

2 хв читати

Громадська організація "Інформаційний Майдан" звинувачує керівництво Міністерства внутрішніх справ України в саботажі розслідування кримінальних проваджень стосовно генерального директора державного Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Володимира Іщука.

Як розповіла на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок один із лідерів організації, юрист Марина Помазанова, 18 вересня у рамках кримінального провадження стосовно В.Іщука в приміщенні держконцерну слідчий Шевченківського районного управління МВС Києва здійснював обшук у присутності працівників СБУ та понятих, який було припинено. Це провадження було розпочато стосовно В.Іщука за те, що під час перебування на керівній посаді в концерні він придбав собі елітне житло в Печерському районі столиці за рахунок КРРТ.

"Обшук було припинено за телефонним дзвінком від першого заступника начальника Шевченківського районного управління МВС у Києві - начальника слідчого відділу Дмитра Шумейка, який наказав слідчому негайно припинити слідчі дії та без фіксації цього в протоколі покинути приміщення", - заявила М.Помазанова.

За її словами, свій наказ Д.Шумейко пояснив усним розпорядженням полковника міліції Сергія Карпика, який є першим заступником начальника ГУ МВС України в Києві, - начальником слідчого управління, який у своєму телефонному дзвінку "послався на те, що це розпорядження надійшло з Богомольця, 10, де розташоване Міністерство внутрішніх справ України".

Адвокат розповіла, що за цим фактом було подано заяву до СБУ та Генпрокуратури про вчинення злочину посадовими особами МВС.

М.Помазанова також нагадала, що В.Іщук є фігурантом кримінального провадження, що перебуває у веденні СБУ, за ст. 113, 111 КК України (диверсія, державна зрада), яке пов'язане з підпалом на 9 травня у КРРТ, що призвело до переривання святкової трансляції в усій Україні, і за ст. 110-2 КК - фінансування дій, вчинених із метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України керівниками КРРТ.

Один із лідерів "Інформаційного Майдану" Павло Білоножко зазначив, що звернення у зв'язку з цією ситуацією направлено також на адресу президента України Петра Порошенка, до Кабінету Міністрів України та в Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА