12:08 13.10.2015

Генпрокуратура перевіряє версію про стрілянину у бік активістів Майдану з готелю "Україна"

3 хв читати

У Генеральній прокуратурі України перевіряють версію про стрілянину у бік активістів "Майдану" з готелю "Україна".

"Дійсно, ми перевіряємо інформацію про можливу стрілянину з готелю "Україна" 20 лютого (2014 року – ІФ)", - повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк на брифінгу у вівторок у Києві.

Він додав, що не може розголошувати деталей слідства, однак, за його словами, слідство перевіряє всю інформацію, що надійшла від народних депутатів стосовно цих подій.

"Самі слідчі дії - вони не одразу приводять або націлені на те, щоб встановити осіб, підозрюваних у тому чи іншому злочині. Тобто, існує необхідність встановлення доказів, що надають можливість відновити певну картину, встановити певних свідків, певні записи, предмети, які дозволять об'єктивно визначитися з перевіркою інформації", - розповів С. Горбатюк.

При цьому він зазначив, що в рамках слідчих дій були проведені обшуки у кількох осіб, назвавши при цьому прізвища заступників голів ВО "Свобода": екс-віце-прем'єра України Олександра Сича, екс-нардепа Олега Панькевича та керівника партійного суду Ігоря Янківа.

С. Горбатюк також підтвердив, що під час одного з обшуків, який проводився у Львові, справді було зламано дверний замок, як про це заявляли в "Свободі". Він наголосив, що особам, які перебували в квартирі, попередньо було надано можливість відкрити двері, і було надано достатньо часу.

За його словами, після того, як двері в квартиру відмовилися відкривати, у відповідності з вимогами Кримінально-процесуального кодексу був "мінімально пошкоджений замок, що зафіксовано в протоколі обшуку.

Крім того, начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури повідомив, що серед вилученого під час обшуку були фото - й відеозаписи подій 20 лютого 2014 року. "Дивно, чому вони досі нам не були передані, зараз їх вивчають слідчі", - додав він.

"Питання саме такого порядку проведення слідчих дій (обшук за місцем проживання "свободівців" – ІФ) був зумовлений тим, що відбувалося певне приховування інформації", - заявив С. Горбатюк.

Начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури також зазначив, що О. Сича, О. Панькевича та В. Янківа "наразі ще не допитували". "Їх викликали на допит на п'ятницю, 16 жовтня. Порядок проведення слідчих дій визначає слідчий. Тобто, спочатку була визначена необхідність проведення обшуку, далі – їх допит", - сказав С. Горбатюк.

Як повідомлялося, 12 жовтня з ранку правоохоронці проводили обшуки в квартирах трьох заступників голів ВО "Свобода": екс-віце-прем'єра України Олександра Сича, екс-нардепа Олега Панькевича та керівника партійного суду Ігоря Янківа, про що повідомляла прес-служба партії.

Пізніше помічник генерального прокурора України Владислав Куценко підтвердив, що обшуки у членів партії ВО "Свобода" пов'язані з розслідуванням подій на Євромайдані в лютому 2014 року, і наголосив, що "свободівці" не є підозрюваними.

Згодом О. Панькевич повідомив, що у нього під час обшуку вилучили оригінал відео подій 20 лютого 2014 року, знятого ним з вікна готельного номера, а також мисливський карабін, придбаний вже після подій Майдану. "Під час обшуку у мене вилучили мисливський карабін "Форт", законно придбаний через півроку після подій на Майдані. Також було вилучено відео, яке я знімав 20 лютого 2014 року з вікна свого номера в готелі "Україна", - розповів О. Панькевич на прес-конференції 12 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА