18:24 02.11.2015

Мосійчук заявляє, що зізнався в отриманні хабара під катуванням

2 хв читати
Мосійчук заявляє, що зізнався в отриманні хабара під катуванням

Народний депутат із фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук заявляє, що зізнався в отриманні неправомірної вигоди, про що свідчить оприлюднене Генеральною прокуратурою відео, під тиском.

"Сьогодні ГПУ оприлюднила відео, на якому я нібито добровільно зізнаюсь в отриманні неправомірної вигоди. Я заявляю, що це відео є наслідком жорстоких катувань", - сказано в заяві, оприлюдненій прес-службою політика на його сторінці у Facebook у понеділок.

За словами І.Мосійчука, 7 жовтня в СІЗО СБУ він був позбавлений медичної допомоги незважаючи на внутрішню кровотечу та непритомність.

"Умисно довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я надав свідчення по суті своєї справи, зокрема - зізнався в тому, чого не скоював", - заявив народний депутат.

Він також повідомив, що від нього вимагали надати свідчення проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата однойменної фракції Андрія Лозового та заарештованого голови політради партії "УКРОП" Геннадія Корбана.

"Я погодився обмовити себе, хоча наголошую: жодного документа із цього приводу я не підписав. Ці свідчення стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити. Але обмовляти друзів я не міг навіть під загрозою смерті. ГПУ не отримала від мене жодного слова проти О.Ляшка, А.Лозового, Г.Кобрана чи будь-якого іншого", - сказав І.Мосійчук.

Раніше в понеділок заступник начальника Головного слідчого управління Сергій Кізь повідомив, що І.Мосійчук під час досудового розслідування фактично визнав, що отримував хабарі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА