14:19 06.11.2015

Міністр освіти звільнив з посади в. о. ректора НАУ Хращевского за відновлення М. Луцького на посаді проректора

3 хв читати
Міністр освіти звільнив з посади в. о. ректора НАУ Хращевского за відновлення М. Луцького на посаді проректора

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт звільнив Римвідаса Хращевського від виконання обов'язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ) і поклав виконання обов'язків ректора вишу на професора, заслуженого діяча науки і техніки України Володимира Харченка.

Відповідний наказ Міносвіти №560-до від 5 листопада 2015 року за підписом С. Квіта опубліковано на офіційному сайті НАУ в п'ятницю.

Згідно з указом також встановлено В. Харченку 50-відсоткову надбавку до зарплати "за складну, напружену роботу".

Згодом міністр мотивував своє рішення тим, що Р. Хращевський спробував відновити звільненого раніше першого проректора Максима Луцького на посаді і продовжив "вимивання коштів з університету". Крім того, за словами С. Квіта, той намагався оскаржити в суді постанову Кабміну щодо передання Державній прикордонній службі семи літаків, "незаконно закуплених (без проведення тендера) кілька років тому", що ніколи не піднімалися в повітря і не використовувалися для навчання студентів.

"Наразі професор В. Харченко виконує обов'язки ректора НАУ. Відповідно М. Луцький не має відношення до університету", - написав глава Міносвіти на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

В. Харченко, у свою чергу, скасував підписані Р. Хращевським від імені керівника НАУ в четвер укази про поновлення на посаді першого проректора Максима Луцького, а також чотирьох проректорів НАУ - Анатолія Полухіна, Павла Борсука, Ярослава Козачка та Ірини Зарубінської.

Відповідний наказ новопризначеного в. о. ректора по університету №962/ датовано 6 листопада.

Як повідомлялося, 20 серпня Ц. Квіт заявив, що звільнив відділ внутрішнього аудиту міністерства освіти в повному складі, за результатами перевірки НАУ було виявлено фінансові махінації. "Мені видно, що дивним чином інтереси тих осіб, у яких є приватна комерційна зацікавленість в НАУ, збігаються з інтересами всіх наших колег, які пішли перевіряти", - сказав він.

С. Квіт зазначив, що в результаті перевірки були виявлені факти маніпуляцій із землею, квартирами, інвесторами, факти незаконного призначення та перебування на посадах кількох проректорів. Крім того, в 2012 році НАУ без тендера закупив у українського заводу навчальні австрійські літаки нібито в 1,5 разу дорожче, ніж могли б. Міністр також зазначив, що НАУ є об'єктом комерційної уваги з боку кількох осіб, зокрема М. Луцького.

Того ж дня в. о. ректора НАУ Р. Хращевський звільнив першого проректора НАУ та чотирьох проректорів, мотивувавши це тим, що вони були призначені екс-ректором Миколою Куликом з перевищенням службових повноважень, без погодження з вченою радою НАУ.

25 серпня вчена рада НАУ висловила недовіру Р. Хращевському та С. Квіту і підтвердила повноваження звільнених ним проректорів. Екс-ректор НАУ Н.Кулик звинуватив С. Квіта у сприянні "рейдерському захопленню НАУ бізнесменами", згадавши Р. Хращевського, що є співвласником школи пілотів.

5 листопада Р. Хращевський поновив М. Луцького, А. Полухіна, П. Борсука, Я. Козачка і В. Зарубінську на посадах, відновивши дію трудових договорів НАУ з ними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА