17:29 17.11.2015

Прокуратура Києва передала до суду справи екс-керівників Печерської ДАІ, причетних до злочинів проти учасників Революції гідності

1 хв читати
Прокуратура Києва передала до суду справи екс-керівників Печерської ДАІ, причетних до злочинів проти учасників Революції гідності

Слідче управління прокуратури м. Києва завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника відділу Державтоінспекції Печерського райуправління Головного управління МВС України в м. Києві та його заступника, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва у вівторок.

Чиновників підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, вчинене посадовою особою з використанням свого службового становища) та ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що зазначені посадові особи, використовуючи своє службове становище, під час подій Революції гідності в січні 2014 року надавали підлеглим усні вказівки з метою прийняття ними незаконних рішень у вигляді складання документів про нібито вчинення адміністративних правопорушень учасниками мирної акції протесту "Автомайдан", а також у незаконному перешкоджанні організації та проведенню мітингів. На підставі незаконних рапортів і протоколів про вчинення адмінпорушень судді ухвалювали рішення про позбавлення учасників "Автомайдану" права керування.

Як зазначено в повідомленні, стороні захисту передано матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА