17:38 04.12.2015

Нардепа Купрія викликають на допит як свідка у зв'язку з його заявами щодо Майдану - Горбатюк

2 хв читати

Позафракційного народного депутата Віталія Купрія викликають на допит до Генеральної прокуратури України як свідка у справі про події на майдані Незалежності.

"Наразі його викликано на допит як свідка", - заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління (ГСУ) Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк журналістам у п'ятницю в Києві.

Він назвав неприйнятними заяви В. Купрія, що стосуються подій революції Гідності.

"Купрій вказує на те, що він має інформацією щодо того, що (екс-начальник Головного управління МВС України в Київській області Валерій) Мазан причетний до скоєння злочинів і через два роки він вказує, що Генпрокуратура не притягує до відповідальності Мазана. А сам за два роки не прийшов і не надав ці факти слідству. І тому наразі його викликали на допит як свідка", - сказав С. Горбатюк.

Начальник ГСУ Генпрокуратури уточнив, що парламентарія викликають на допит на 10 грудня.

"Купрій поширив інформацію щодо непритягнення до кримінальної відповідальності колишнього керівника київської міліції Мазана. Заява отримала певний резонанс... І зроблений Купрієм висновок про те, що прокуратура фальсивікує справу, не залучаючи до відповідальності Мазана та інших високопоставлених осіб, і це явно перекручені факти", - сказав С. Горбатюк.

Він нагадав, що за фактом незаконної видачі 20 лютого понад 600 одиниць зброї повідомлено про підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталія Захарченка, його заступника, начальника департаменту матеріального забезпечення, а також власне В. Мазана.

Крім того, С. Горбатюк нагадав, що В. Мазан притягувався до кримінальної відповідальності і за іншими епізодами, зокрема, щодо розгону мирної ходи до Верховної Ради 18 лютого 2014 року, а також щодо незаконного штурму Майдану в ніч на 19 лютого. Крім того, за його словами, В. Мазану повідомлено про підозру і за статтею 255 КК - тобто участь у злочинній організації, яку очолював екс-президент Віктор Янукович, із протидії протестних акцій.

Начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України заявив, що в цьому контексті він розцінює заяви В. Купрія як неприйнятні.

В. Купрія викликають на допит як свідка через апарат Верховної Ради, тобто Генпрокуратура спілкується в апараті Верховної Ради, який, у свою чергу, інформує про це депутата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА