14:37 21.01.2016

Кількість КПВВ на лінії розмежування на Донбасі необхідно збільшити, а перепустки скасувати - "Схід-SOS"

2 хв читати

Кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування на Донбасі слід збільшити, заявляють у громадянській ініціативі "Схід-SOS".

"Важливо організувати роботу нових коридорів через лінію зіткнення", - сказав координатор юридичного напрямку "Схід-SOS: звільнені міста" Левон Азізян на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він нагадав, що рік тому було 7 робочих коридорів. "Зараз їх тільки 5. Причому з них 4 в Донецькій області й один, який не приймає транспортних засобів, є суто пішохідним, - розташований у Луганській області, в Станиці Луганській", - пояснив громадський активіст.

Він зазначив, що громадянські особи на транспортних засобах вимушені проїздити або через Донецьку область, або через територію РФ.

За його словами, на сьогодні йдеться про можливе відновлення КПВВ Золоте-Первомайськ, який вже раніше працював.

Л. Азізян зазначив, що такі питання узгоджуються у рамках Тристоронньої контактної групи.

"Наскільки мені відомо, конкретно в Луганській області незаконні збройні формування перешкоджають відкриттю Золотого", - додав він.

Крім того, в громадянській ініціативі переконані, що немає необхідності зобов'язувати в'їжджати на підконтрольну Києву територію за наперед отриманим дозволом (перепусткою), тому що без нього з непідконтрольного Донбасу через територію Росії можна в'їхати в Україну.

Як зазначив Л.Азізян, наявна база цих осіб, які входять до складу НЗФ, вже сформована і є в усіх правоохоронних органів. Він вважає, що простіше було б використовувати цю базу на КПВВ, ніж примушувати громадян оформлювати перепустки.

Водночас "Схід-SOS" виступає за розробку процедури перетину лінії розмежування особами, у яких немає документів, що засвідчують особу.

У громадянській ініціативі вважають, що треба скасувати заборону перетинати лінію розмежування на громадському транспорті, а також встановити пункти надання медичної допомоги на кожному КПВВ і забезпечити роботи пересувних медичних бригад між контрольними пунктами і нульовими блокпостами.

Л.Азізян зазначив, що були випадки, коли люди підривалися на мінах, розташованих на узбіччях доріг біля пунктів пропуску.

"Зараз дуже актуальне розмінування усіх підступів до дорожніх коридорів, куди приїжджають громадяни. Хоч би мінімальні 20 метрів від дороги вправо-вліво мають бути розміновані", - сказав він.

Громадський активіст висловився за те, щоб уздовж транспортних коридорів на лінії розмежування були розміщені придатні для використання туалети, на КПВВ - встановлені стенди з інформацією, що цікавить і є корисною для громадян.

Крім того, в організації переконані, що зблизька КПВВ мають бути розміщені пункти обігріву держслужби з надзвичайних ситуацій, а міжнародні організації повинні регулярно моніторити дорожні коридори на предмет обстрілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА