16:14 19.02.2016

Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить телеканал "1+1" з огляду на трансляцію російських фільмів

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить телеканал "1+1" з огляду на трансляцію російських фільмів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила призначити позапланову перевірку телеканалу "1+1" з огляду на трансляцію фільмів російського виробництва, "в яких створено позитивний образ працівників російських правоохоронних органів", йдеться в повідомленні регулятора на офіційному сайті.

Питання було порушено за скаргою телеглядача, яка надійшла раніше до Нацради. Зокрема, йдеться про фільм "Новорічний рейс" та серіал "Ладога", в першому з яких "є сцени з працівниками російських правоохоронних органів", а в другому заявник побачив ознаки "позитивного образу працівників радянських органів".

Представник телеканалу, у свою чергу, повідомив про те, що фільми були випущені до 2014 року, мають прокатне посвідчення Держкіно, із серіалу "Ладога" "було вирізано всі сцени, що суперечать чинним законодавчим нормам".

У результаті Нацрада прийняла рішення щодо проведення позапланової перевірки. Член Нацради Олег Черниш запропонував також звернутися до Державного агентства з питань кіно з проханням відкликати прокатне посвідчення на фільми.

Як повідомлялося, на минулому засіданні Нацрада з телерадіомовлення оголосила попередження телеканалу НТН за трансляцію фільму про НКВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА