11:25 03.03.2016

"УДП" спростовує продаж Росії теплохода "Георгій Агафонов"

2 хв читати
"УДП" спростовує продаж Росії теплохода "Георгій Агафонов"

ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" (УДП, Ізмаїл, Одеської обл.) спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про продаж Росії теплохода "Георгій Агафонов".

"Теплохід ПрАТ "УДП ""Георгій Агафонов" був призначений для перевезення овочів і фруктів з Болгарії до СРСР, понад сім років через незатребуваність і великі витрати палива не експлуатувався і перебував на "холодному відстої". Витрати пароплавства на забезпечення стоянки овочевоза щороку обчислювалися величезними сумами коштів", - повідомляється в тексті спростування на веб-сайті ПАТ.

Згідно з ним, у 2013 році "УДП" звернулося до Міністерства інфраструктури України щодо продажу овочевоза. За результатами обстеження комісією Мінінфраструктури від 16 серпня 2013 року плавзасіб було визнано непридатними до експлуатації. У 2014 році пароплавство отримало дозвіл на його продаж.

"Оскільки такі товарні угоди можуть здійснюватися лише через біржу, пароплавство уклало договір з Українською універсальною біржею №261 ДУІ від 2 жовтня 2014 року на проведення аукціонів з продажу плавзасобів. Оголошення про проведення аукціонів, зокрема і з продажу теплохода "Георгій Агафонов" були опубліковані у відкритих офіційних джерелах", - зазначає УДП.

За результатами відкритого аукціону з продажу теплохода "Георгій Агафонов", який 17 листопада 2014 роки провела біржа, визначено переможця - турецьку компанію 2 E Denizcilik. Відповідно до установчих документів, одним з основних видів діяльності компанії є експлуатація флоту.

За результатами проведених аукціонних торгів 16 грудня 2014 року пароплавство уклало контракти з 2 E Denizcilik, а 5 лютого 2015 року теплохід "Георгій Агафонов" було виключено з Державного суднового реєстру України і, згідно з митними документами, 19 березня того ж року відбуксирували за межі території України.

"Подальша доля судна нам невідома", - констатує УДП.

Підприємство наголошує, що поширена деякими ЗМІ інформація про продаж теплохода РФ є наклепницькою і підриває ділову репутацію "УДП", і в зв'язку з цим керівництво підприємства залишає за собою право звернутися до суду для захисту честі, гідності та ділової репутації підприємства в установленому законом порядку.

УДП здійснює понад 30% транспортних перевезень Дунаєм. Його флот налічує майже 400 самохідних та несамохідних річкових і 30 морських суден. Основу дунайських перевезень флоту становить українська металургійна сировина, що постачається для різних споживачів у придунайських країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА