10:06 29.03.2016

Заступник генпрокурора Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

2 хв читати
Заступник генпрокурора Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури у зв'язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності та скасуванням його посади, повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури у вівторок.

"До Генеральної прокуратури протягом останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 закону України "Про прокуратуру", встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника генерального прокурора України - прокурора Одеської області, яку займає Д. Сакварелідзе. Також обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади є предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України", - пояснюється в повідомленні.

Також повідомляється про ліквідацію посади, яку займав Д. Сакварелідзе. "Генеральний прокурор України привів у відповідність з вимогами закону України "Про прокуратуру" структуру і штатний розклад органів прокуратури шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області", - заявляють у Генпрокуратурі.

Крім того, своїм наказом від 29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін привернув Д. Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбаченому законодавством порядку в службову діяльність іншого прокурора, вчинення проступку, що порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов'язків", звільнивши його з посади заступника генпрокурора - прокурора Одеської області та органів прокуратури.

Виконання обов'язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Олега Жученка.

Як повідомлялося, Д. Сакварелідзе був представлений як заступник генерального прокурора В. Шокіна 16 лютого 2015 року. 16 вересня він був представлений як заступник генерального прокурора України - прокурора Одеської області.

26 березня 2016 року група народних депутатів від Одеської області підтримали звернення керівників територіальних прокуратур України про звільнення Д. Сакварелідзе з займаної посади та органів прокуратури взагалі. На думку підписантів, Д. Сакварелідзе за півроку нічого не зробив для зміцнення законності і правопорядку в області, розкриття і розслідування злочинів і на своїй посаді працює виключно в інтересах глави Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Сам Д. Сакварелідзе пов'язує тиск на нього у зв'язку з розслідуванням т. з. "справи діамантових прокурорів" – стосовно колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна. Зокрема, він повідомив, що 15 співробітникам Генпрокуратури України, які працювали над цією справою, вручають повідомлення про звільнення.

У Генпрокуратурі назвали звинувачення Д. Сакварелідзе безпідставними і популістськими, а також повідомили, що в Генпрокуратурі запущений процес реформування і всім співробітникам, які отримали попередження про звільнення, запропоновані вакантні посади в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА