12:36 31.03.2016

НАБУ завершило досудове розслідування в справі про незаконний вплив топ-менеджера "Нафтогазу" Пасішника на главу МЕРТ Абромавичуса

2 хв читати
НАБУ завершило досудове розслідування в справі про незаконний вплив топ-менеджера "Нафтогазу" Пасішника на главу МЕРТ Абромавичуса

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора НАК "Нафтогаз України", в.о. заступника глави правління цієї компанії Андрія Пасішника на міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, сторона захисту вивчає матеріали.

"Детективи НАБУ завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на члена Кабінету Міністрів України - міністра економічного розвитку і торгівлі України А.Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків і домогтися ухвалення незаконного рішення (ч. 1 ст. 344 КК України)", - йдетьсяв повідомленні НАБУ на сторінці у Фейсбук у четвер.

Нині триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування, після чого обвинувальний акт буде спрямований до суду.

У НАБУ зазначають, що досудове розслідування в кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою А.Абромавичуса за ч. 2 ст. 364 КК України, щод тиску на нього з боку народних депутатів України, триває.

Як повідомлялося, 3 лютого детективи НАБУ почали перевірку фактів, озвучених главою МЕРТ А.Абромавичусом, щодо можливого втручання в роботу міністерства з боку першого заступника лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка і інших народних депутатів.

Під час розслідування за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) детективи НАБУ встановили факт здійснення з 25 січня до 1 лютого незаконного впливу А.Пасішником на А.Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра. За цим фактом 24 лютого детективи НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 1 ст. 344 КК України.

9 березня детективи НАБУ склали повідомлення про підозру А.Пасішника у втручанні в діяльність державного діяча, але особисто вручити підозру їм не вдалося через необхідність топ-менеджера в лікуванні за кордоном.

12 березня А.Пасішник ознайомився в НАБУ з висуненою на його адресу підозрою в скоєнні злочину за статтею про втручання в діяльність державного діяча. Він вважає підозри щодо нього абсурдними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА