13:28 31.03.2016

"Укравтодор" шукає в Польщі партнерів для будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва

2 хв читати
"Укравтодор" шукає в Польщі партнерів для будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва

Представники робочої групи Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") 31 березня - 1 квітня відвідають другий Всесвітній Конгрес інноваційних кластерів з Польщі з метою пошуку майбутніх партнерів та інвесторів для реалізації будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва (ВКАД).

Як повідомила прес-служба "Укравтодору" в четвер спікером на конгресі виступатиме представник робочої групи агентства з реалізації вказаного проекту Володимир Рудий.

"Сьогодні європейським інвесторам не цікаво вкладати кошти у будівництво тільки однієї дороги. Інвестиційно популярними є ті проекти, які поєднують в собі багато можливостей. У нашому випадку, це проект інфраструктурної привабливості регіону - будівництво ВКАД для поєднання існуючих міжнародних і національних транспортних коридорів із залізничним, водним і авіаційним транспортом, створення біля ВКАД технопарків, машинобудівних заводів, будівництво нових промислових підприємств в Київській області", - сказав він.

За словами В. Рудого, тільки одне будівництво ВКАД дасть змогу створити понад 15 тис. нових робочих місць.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України у вересні 2013 року уповноважив Держінвестпроект провести концесійний конкурс на будівництво проекту "Міська кільцева автодорога навколо Києва" від Столичного шосе до автодороги М03 Київ-Харків на ділянці Київ-Бориспіль і укласти концесійний договір.

Планувалося, що реалізація проекту здійснюватиметься на умовах концесії на будівництво і експлуатацію автодоріг коштом приватних інвесторів і держбюджету. За тодішніми розрахунками Держінвестпроекту, реалізація проекту полегшила трафік через Київ на 20 тис. авто на день, з яких 11 тис. - вантажних, а також заощадить водіям близько 20 хвилин в дорозі.

Окрім того, Кабмін на початку серпня 2013 року затвердив ТЕО будівництва нового моста через Дніпро протяжністю 4,923 км і ділянки Гора-Рогозів ДКАД навколо Києва завдовжки 25,713 км в 15,25 млрд грн. У Держінвестпроекті заявляли, що цей проект і проект відомства з ДКАД - різні проекти. Тим часом реалізація жодного з цих проектів не почалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА