16:35 24.05.2016

Burisma у 2016 р. планує збільшити видобуток газу до 1,8 мрд куб. м

2 хв читати
Burisma у 2016 р. планує збільшити видобуток газу до 1,8 мрд куб. м

Група компаній Burisma, підконтрольна бізнесмену Миколі Злочевському, у 2016 році планує збільшити видобуток природного газу на 50% (з урахуванням ТОВ "Куб-Газ" - ІФ) - із 1,2 млрд куб. м до 1,8 млрд куб. м, повідомив головний виконавчий директор з українських операцій Burisma Тарас Бурдейний.

"Поточного року Burisma планує пробурити 16 свердловин завглибшки понад 4000 метрів і п'ять-сім свердловин завглибшки менше ніж 4000 метрів. Усе це дозволяє нам вийти на плановий обсяг видобутку 1,8 млрд кубометрів, але ми ставимо собі за мету наблизитися до відмітки 2 млрд кубометрів газу", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, минулого року Burisma запустила в експлуатацію свердловину завглибшки 5620 метрів, отримавши з неї дебет 280 тис. кубометрів газу і 25 тис. кубометрів конденсату на добу.

"І це ми ще не розкрили найпотужніших горизонтів. За результатами досліджень цієї свердловини було прийнято рішення про буріння ще однієї свердловини на Водянівському родовищі. У травні там планується засвердлити свердловину проектною глибиною 5800 м, а через п'ять-шість місяців повністю закінчити роботи. За 21 день на Пролетарському родовищі було пробурено свердловину завглибшки 2870 метрів із градусом нахилу 45%", - зазначив Т.Бурдейний.

Голова Burisma додав, що в 2015 році компанії групи сплатили близько 3 млрд грн податкових платежів до українського бюджету.

"За цим показником група входить до числа найбільших промислових платників податків країни, що підтверджує соціальну орієнтованість компанії та відповідність міжнародним практикам", - зазначив він.

Як повідомлялося, Burisma в лютому 2016 року повідомила про закриття операції з купівлі 70% ТОВ "Куб-Газ" (Харків) у канадської Serinus Energy Inc., що вирішила вийти з бізнесу в Україні. Операцію закрито 8 лютого її 100-відсотковою дочкою Gastek LLC, на яку оформлено 30% у "Куб-Газі", та афілійованою з Burisma компанією Resano Trading Ltd.

Burisma Holdings володіє українськими добувними компаніями "Еско-Півнич", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" та "Алдеа". У портфелі Burisma також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах. Загалом компанія має та розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, 99% видобутку припадає на природний газ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА