16:59 26.05.2016

Низка громадських організацій вимагає звільнити гендиректора НТКУ Аласанію

2 хв читати
Низка громадських організацій вимагає звільнити гендиректора НТКУ Аласанію

Національна спілка журналістів України, Українська координаційна рада та низка інших громадських організацій закликають президента, прем'єр-міністра, голову Верховної Ради України звільнити з посади генерального директора Національної телерадіокомпанії України Зураба Аласанію.

У заяві, яку було озвучено на прес-конференції в четвер у Києві, вони вказують на бездіяльність нинішнього керівника НТКУ на інформаційно-ідеологічному полі проти агресивної російської пропаганди, заміну супутників оператора зв'язку, що суттєво зменшило зону поширення телепрограм; об'єднання всіх державних національних мовців, в результаті якого припинило існування як громадська інституція "Українське радіо" Національної радіокомпанії України; катастрофічне падіння рейтингів каналу; ініціацію безпідставних скорочень у трудових колективах.

Голова Всеукраїнської громадської організації "Українська координаційна рада" Андрій Хома вважає, що З.Аласанія провадить антиукраїнську політику. Зокрема, він вказав на відмову трансляції Великоднього богослужіння Української автокефальної православної церкви (УАПЦ). "І це не перша ситуація у відмові УАПЦ у трансляції святкових богослужінь, така сама відмова була і на минуле Різдво. Нагадаємо, що раніше НТКУ вела одночасно святкові трансляції богослужінь чотирьох церков різних православних конфесій, тим самим задовольняючи духовні потреби майже всіх громадян України", - наголосив він.

А.Хома також зазначив, що керівник НТКУ відмовляє в трансляції концертів таких відомих українських артистів, як Оксана Білозір, Іво Бобул, Анатолій Матвійчук, пісні яких, за його словами, хочуть чути багато громадян України і глядачі Першого національного телеканалу.

Крім того, голова Української координаційної ради звернув увагу на відсутність публічної концепції розвитку НТКУ та реалізації змін суспільного мовлення. "Скажіть, хто востаннє чув, в якому напрямі рухатиметься канал?", - сказав А.Хома.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА