17:25 19.07.2016

Суд залишив "азовця" Краснова під арештом до серпня

2 хв читати
Суд залишив "азовця" Краснова під арештом до серпня

Апеляційний суд міста Києва залишив без змін постанову слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 24 червня, якою лідеру громадської організації "Цивільний корпус "Азов-Крим" Станіславу Краснову термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів продовжено до 22 серпня.

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду столиці, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу на постанову Шевченківського райсуду у вівторок і, заслухавши пояснення та доводи сторін, а також дослідивши матеріали кримінального провадження, прийняла рішення її відхилити.

"Нагадаємо, лідер громадської організації "Цивільний корпус "Азов-Крим" Краснов С.О. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення у незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно закладений С.Красновим.

Водночас захист активіста заявив, що працівники спецслужби побили С.Краснова. Під час одного із засідань суду з обрання йому запобіжного заходу активіста госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С.Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід. Цього самого дня СБУ пред'явило С.Краснову підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. 26 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив С.Краснову арешт до 24 червня, а потім продовжив його ще на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА