10:36 23.09.2016

Суд не продовжив арешту "азовця" Краснова, він уже на волі

2 хв читати
Суд не продовжив арешту "азовця" Краснова, він уже на волі

Голова Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов, підозрюваний у тероризмі та державній зраді, в ніч на п'ятницю був випущений на свободу із СІЗО, оскільки суд не продовжив йому терміну тримання під вартою.

"Сьогодні о 00:00 його було випущено, оскільки закінчився термін його арешту. Бориспільський суд не продовжив терміну його тримання під вартою. Краснов вийшов на свободу", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Краснова Леонід Сіваков.

Говорячи про стан здоров'я С.Краснова, адвокат сказав: "На мою думку, йому потрібне медичне обстеження".

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години до СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено обвинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно закладений С.Красновим.

Водночас захист активіста заявив, що працівники спецслужби побили С.Краснова. Під час одного із засідань суду з обрання йому запобіжного заходу активіста госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С.Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід. Цього самого дня СБУ пред'явило С.Краснову підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. 26 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив С.Краснову арешт до 24 червня, пізніше арешт подовжували кілька разів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА