12:44 23.09.2016

Глава СБУ переконаний, що провину Краснова доведено

2 хв читати
Глава СБУ переконаний, що провину Краснова доведено

Провину голови Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, випущеного з-під варти в ніч на п'ятницю, доведено, заявляє глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"На моє глибоке переконання, провину Краснова доведено. Матеріали справи перебувають у суді. Я не хочу коментувати, чому Бориспільський суд не продовжив терміну тримання під вартою громадянину Краснову, в якого було вилучено 30 кг гексогену, тротилу, детонатори і багато іншого та який планував серію терактів", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

В.Грицак також заявив, що С.Краснов хотів підірвати відділ забезпечення досудового слідства при СБУ, який розміщується в будівлі на Аскольдовому провулку в Києві.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години до СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено обвинувачення в незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно закладений С.Красновим.

Водночас захист активіста заявив, що працівники спецслужби побили С.Краснова. Під час одного із засідань суду з обрання йому запобіжного заходу активіста госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С.Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід. Цього самого дня СБУ пред'явило С.Краснову підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. 26 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив С.Краснову арешт до 24 червня, пізніше арешт подовжували кілька разів.

У ніч на п'ятницю, 23 вересня, С.Краснова було випущено на волю із СІЗО, оскільки суд не продовжив йому терміну тримання під вартою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА