16:15 26.07.2016

Viasat виходить зі складу асоціації "Телекомунікаційна палата України"

3 хв читати
Viasat виходить зі складу асоціації "Телекомунікаційна палата України"

Супутниковий оператор Viasat Ukraine ухвалив рішення вийти зі складу асоціації "Телекомунікаційна палата України".

Відповідно до прес-релізу Viasat, його вступ до асоціації було продиктовано прихильністю до декларованих нею принципів - сприяння розвитку в Україні сфери телекомунікацій, програмних послуг, виробництва обладнання та представництва і захисту загальних інтересів своїх членів.

"На жаль, останнім часом діяльність асоціації, окремі публічні заяви її керівників свідчать про лобіювання інтересів окремих гравців на ринку платного телебачення (зокрема в питанні, що стосується законопроекту № 3504 про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення "щодо уточнення умов поширення програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги (УПП)"), а не галузі в цілому, що прямо суперечить нашим поглядам і бізнес-пріоритетам", - наголошується в повідомленні.

Viasat Ukraine повідомляє, що позиція, яку зараз підтримує асоціація, може завдати шкоди її інтересам і відносинам компанії з іншими суб'єктами ринку.

"Viasat відкритий до співпраці з профільними асоціаціями, іншими учасниками ринку телебачення і телекомунікацій і громадськими організаціями. Наша співпраця з асоціацією та її учасниками в подальшому будуть проходити в форматі поза членства в асоціації. Сподіваємося, що позиція асоціації з часом зміниться таким чином, щоб надавати рівний ступінь підтримки всім її учасникам", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Телекомунікаційна палата України пропонувала ввести заборону стягування плати за ретрансляцію українських програм в кабельних мережах, а також заборонити операторам кабельного телебачення стягувати плату з українських медіа за ретрансляцію сигналу.

"Ми звертаємося до народних депутатів для того, щоб в чинному законодавстві передбачити заборону стягування плати за ретрансляцію українських програм в кабельних мережах з одного боку, і з іншого боку - щоб оператори кабельного телебачення теж стягували плату з українських медіа за ретрансляцію сигналу", - зазначав директор асоціації Костянтин Грицак

Раніше Телекомпалата повідомила, що вищевказаний законопроект передбачає зміни чинного порядку відносин між провайдерами/операторами і вітчизняними телекомпаніями: перехід на комерційну основу, при цьому, як зазначає асоціація, основним мотивом є необхідність збільшення доходів власників медіагруп за рахунок справляння плати з провайдерів і абонентів.

"Viasat Україна" пропонує в ліцензійних пакетах до 110 телевізійних каналів у своїй супутниковій платній ТБ-платформі, а також забезпечує запущену найбільшим українським мобільним оператором "Київстар" платну інтернет-ТБ-платформу, яка пропонує до 130 телевізійних каналів і відео за запитом.

Шведська Modern Times Group MTG AB (MTG, Стокгольм), що котирується на Nasdaq OMX в Стокгольмі, на початку березня 2016 року уклала угоду про продаж свого платного супутникового та інтернет-ТБ під ТМ "Viasat Ukraine" (ТОВ "Віжн ТБ", Київ) одній з найбільших на українському ТБ-ринку групі "1 + 1 медіа".

Основними активами "1 + 1 медіа" є вісім телеканалів із сумарною часткою близько 18,3%, зокрема телеканали "1 + 1" (близько 10%), "2 + 2" (4,5%), "ТЕТ" (2,4%) і "ПлюсПлюс" (1,3%), а також супутні бізнеси: інформаційно-новинні майданчики, інтернет-сайти і виробництво контенту. Основним власником групи є Ігор Коломойський.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА