12:27 01.09.2016

Порошенко: за 12 годин режим тиші на Донбасі не було порушено

2 хв читати
Порошенко: за 12 годин режим тиші на Донбасі не було порушено

Президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин у зоні проведення антитерористичної операції дотримується режим тиші.

"За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується, на фронті не стріляють", - замовив президент під час виступу в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорського" в четвер у Києві.

Глава держави нагадав, що українська сторона на зустрічі Тристоронньої контактної групи запропонувала встановити з 1 вересня режим повного припинення вогню.

"За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав П. Порошенко.

Він наголосив на важливості виконання пунктів Мінських угод, що стосуються безпеки. "Дай Бог, щоб забезпечувався режим припинення вогню, були відведені артилерія, танки, краще – на територію РФ, за межі українського кордону", - наголосив президент.

Він зазначив, що Україна очікує звільнення всіх заручників, які перебувають у в'язницях РФ і на окупованій території. "Дай Бог, щоб був безперешкодний доступ СММ ОБСЄ, щоб були створені всі умови для реалізації політичного пакета Мінських угод", - додав глава держави.

За його словами, головим пунктом Мінських угод є повернення контролю над кордоном з РФ. "Ви знаєте, якою є головна умова забезпечення миру на Донбасі? Це 409,3 км неконтрольованого кордону з РФ, які повинні взяти під контроль спочатку представники збройної поліцейської місії ОБСЄ, потім до них приєднаються українські силовики і прикордонники, і не буде на українській землі регулярних підрозділів ЗС РФ, найманців, які вербуються через військкомати по всій Росії, не буде танків, ракет, артилерії, Бтрів, БМП з російського воєнторгу", - сказав П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА