17:01 05.09.2016

"Інтер" вимагає від правоохоронців "рішучих дій" проти активістів, які заблокували телеканал

2 хв читати
"Інтер" вимагає від правоохоронців "рішучих дій" проти активістів, які заблокували телеканал

Телеканал "Інтер" подав до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, СБУ, Національну поліцію України заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

"Інтер" вимагає від правоохоронців рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності і правопорядку", - йдеться в поширеній прес-службою телеканалу заяві.

Таку заяву "Інтер" зробив у зв'язку з тим, що з 9.00 ранку 5 вересня біля центрального офісу "Інтера" проходить "незаконна акція із блокування роботи телеканалу". На телеканалі повідомили, що не менше 50-ти осіб перекрили в'їзд і виїзд на телеканал і перешкоджає доступу журналістів та співробітників "Інтера", а також інших компаній "Інтер Медіа Груп" до своїх робочих місць.

Як повідомлялося, вранці 5 вересня будівлю телеканалу "Інтер" на вул. Дмитрівській у Києві після підпалу, що стався напередодні під офісом компанії "Національні інформаційні системи", обгородили металевим парканом. Біля будівлі перебували кілька десятків активістів, деякі з них - у камуфляжній формі. Крім того, тут стоять кілька машин ДСНС, правоохоронців та карети "швидкої допомоги". На паркані фарбою написані фрази "Пособники Кремля", "Інтер – геть!". Пізніше до будівлі телеканалу "Інтер" підвезли шини та активісти загородили ними виїзд з будівлі.

Присутні біля телеканалу "Інтер" оголосили безстрокову акцію протесту та блокування каналу, а також оголосили про намір встановити там блокпост. "Ми зараз перекриваємо цей канал, щоб російська агентура не могла сюди потрапити. Ми всіх випускаємо і нікого не пускаємо", - сказав боєць батальйону "Свята Марія" Олексій Середюк журналістам у понеділок.

За його словами, ця акція оголошується безстроковою. Боєць також зазначив, що до полудня активісти очікують збільшення кількості учасників до більш тисячі, а також хочуть встановити наметове містечко і пункт пропуску біля телеканалу. Він також розповів, що в акції беруть участь бійці батальйонів "Донбас", "Айдар", "Свята Марія", учасники організацій "Україна – це ми", студенти та активні кияни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА