16:15 06.09.2016

Військова прокуратура здійснює щодо Єжеля спеціальне досудове розслідування після його неявки на допит

2 хв читати
Військова прокуратура здійснює щодо Єжеля спеціальне досудове розслідування після його неявки на допит

Після неявки на допит 5 вересня колишнього міністра оборони Михайла Єжеля, підозрюваного у зловживанні владою і службовим становищем, Головна військова прокуратура здійснює спеціальне досудове розслідування щодо нього.

"У визначений час М. Єжель до Головної військової прокуратури для проведення необхідних процесуальних дій не з'явився. В електронному повідомленні від М. Єжеля, яке надійшло до слідчого Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, він заявив, що до слідчого не з’явиться, оскільки, на його думку, це недоцільно", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури України.

Враховуючи позицію підозрюваного, зазначили у відомстві, "орган досудового розслідування має всі законні підстави для подальшого здійснення спеціального досудового розслідування відсутність підозрюваного, з врученням необхідних процесуальних документів його захиснику".

Як повідомлялося, М. Єжеля підозрюють у тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 рр. видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Зазначеними діями завдано матеріальної шкоди державі на загальну суму близько 43 млн грн.

М. Єжель оголошений у державний розшук. Вжиті заходи щодо його оголошенням у міжнародний розшук. Суд надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 22 серпня Печерський райсуд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА