18:16 27.09.2016

Прокуратура завершила заочне досудове розслідування стосовно екс-міністра Єжеля

2 хв читати
Прокуратура завершила заочне досудове розслідування стосовно екс-міністра Єжеля

Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля, підозрюваного в зловживанні владою та службовим становищем.

Як повідомило у вівторок управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, М.Єжеля підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

"Нині стороні захисту стороною обвинувачення повідомлено про завершення досудового розслідування та відкриття відповідно до вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України матеріалів кримінального провадження для ознайомлення", - йдеться в повідомленні.

Військова прокуратура поінформувала, що М.Єжель, якого нині оголошено в державний розшук, може у будь-який час прибути до слідчого з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та особисто ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Як повідомлялося, М.Єжеля підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 рр. видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Зазначеними діями завдано матеріальних збитків державі на загальну суму близько 43 млн грн.

М.Єжеля оголошено в державний розшук. Вжито заходів щодо його оголошення в міжнародний розшук. Суд надав дозвіл на його затримання та доправлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 22 серпня Печерський райсуд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА