10:41 07.09.2016

Аваков: Коли такий телеканал, як "Інтер", із центру Києва виступає з антиукраїнськими гаслами - це диверсія проти країни

2 хв читати
Аваков: Коли такий телеканал, як "Інтер", із центру Києва виступає з антиукраїнськими гаслами - це диверсія проти країни

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що держава має забезпечити як умови для роботи журналістів і телеканалів, так і не допустити функціонування ЗМІ з антиукраїнською політикою на території країни.

"Ми постараємося забезпечити порядок у нашій країні, щоб журналісти і телекомпанії могли працювати, щоб їх не спалювали, але ще є одна функція держави, не лише поліцейська, забезпечувати, щоб на території країни не працювали канали, які провокують власний народ на такі вчинки. Я думаю, що якщо ви сидите в центрі Києва і виступаєте з антиукраїнськими гаслами, то це не свобода слова, це диверсія проти країни. І якщо у нас немає покарання для таких людей, то ми не зріле суспільство", - сказав А.Аваков у програмі "Лівий берег" із Сонею Кошкіною на телеканалі "24" у вівторок увечері.

Глава відомства зазначив, що необхідно розібратися, чому вилучені сервери, на яких мали записуватися події всередині телеканалу, "чомусь дивовижним чином були ретельно залиті водою".

А.Аваков не вважає випадковим те, що відбувається навколо народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна, якого він назвав одним з "авторів "законів 16 січня", авторів розгону Майдану та побиття студентів", одним із "тих, хто має сидіти у в'язниці, а він сидить у парламенті". "Він (С.Льовочкін - ІФ) за ці два з половиною роки веде жорстку антиукраїнську антидержавну політику на своєму телеканалі", - наголосив міністр.

Він також звернув увагу, що телеканал "Інтер" критикує виключно партію "Народний фронт" і ані слова не говорить про президентську партію, про людей, які мають відношення до Петра Порошенка.

"Я не заявляю, що президент Порошенко домовився з Льовочкіним, я це не стверджую і не хочу стверджувати, і навіть вірити в це не хочу, але я не можу собі пояснити, чому переважна більшість у нашому політикумі, що переміг у революції, знаходить можливість миритися з таким суб'єктом, як Льовочкін? Тому що позиція "договорняків", яка у нас традиційна, перемогла, а це неправильно", - вважає А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА