11:57 09.09.2016

Мінагропрод підвищив прогноз щодо врожаю зерна в Україні в 2016 р.

2 хв читати
Мінагропрод підвищив прогноз щодо врожаю зерна в Україні в 2016 р.

Урожай зерна в Україні в 2016 році може скласти 62,3 млн тонн, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий під час засідання Верховної Ради в п'ятницю.

"Приріст (врожаю – ІФ) до попереднього року становить плюс 2 млн тонн. Загальний вал зерна ми прогнозуємо на рівні 62,3 млн тонн, але за оцінками різних асоціацій, ця цифра може бути значно вищою", - зазначив він.

Раніше прогноз Мінагропроду щодо врожаю становив 61 млн тонн.

Т. Кутовий додав, що ціни на зерно в світі продовжили зниження порівняно з попереднім маркетинговим роком.

За його словами, зараз уряд обговорює механізми підтримки фермерів з земельним банком до 500 га.

"Я думаю, що ми вийдемо на формулу підтримки на 1 га, яку будемо видавати тим фермерам, які займаються тваринництвом, вирощуванням нішевих культур та інвестують гроші в українське машинобудування", – повідомив він.

Міністр додав, що скасування спецрежиму для тваринництва буде мати негативні наслідки, тому уряд також шукає варіантів, як компенсувати ці втрати аграріям.

Як повідомлялося з посиланням на дані Держстату, урожай зернових та зернобобових культур в Україні в 2015 році скоротився на 5,8% і склав 60,1 млн тонн.

Мінагропрод також очікує зростання експорту зерна в 2016/2017 маркетинговому році (липень-червень) до 39,8 млн тонн проти 39,5 млн тонн попереднього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА