17:25 13.09.2016

Власник ПАТ "Норд" Ландик продав свій 79,93%-й пакет акцій російському оператору побутової техніки "Діорит"

2 хв читати
Власник ПАТ "Норд" Ландик продав свій 79,93%-й пакет акцій російському оператору побутової техніки "Діорит"

Президент групи "Норд" Валентин Ландик продав належний йому 79,93%-й пакет акцій головного підприємства групи, виробника холодильної техніки ПАТ "Норд" (перереєстрований із Донецька до Краматорська Донецької обл.) російському ТОВ "Діорит-Техніс" (Каменськ-Шахтинський, Ростовська обл.), яке входить до холдингу "Діорит" та є ексклюзивним офіційним дистриб'ютором техніки NORD у Росії.

Згідно з повідомленням ПАТ "Норд" у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне повідомлення депозитарію (або акціонера) отримано 13 вересня.

ТОВ "Діорит-Техніс" входить до холдингу "Діорит", який, за інформацією на його сайті, є лідером серед операторів побутової техніки та електроніки в Росії. Холдинг засновано в 1991 році. Працює з провідними російськими та зарубіжними виробниками, зокрема LG, Samsung, Philips, Hisense, Rolsen, BEKO, а також NORD.

Власником 100% ТОВ "Діорит-Техніс" є ТОВ "Діорит", в якому 99,99% належить бізнесмену Ігорю Сидоркіну.

У 2015 році виручка ТОВ "Діорит-Техніс" становила 948,67 млн крб., чистий прибуток - 29,49 млн рублів.

Як повідомлялося, наглядова рада найбільшого українського виробника холодильників і морозильників ПАТ "Норд" після спроб налагодити випуск продукції в Донецьку заявила про припинення з 1 серпня роботи підприємства та консервацію основних засобів.

Відповідне рішення було ухвалено 11 липня у зв'язку з неможливістю провадити виробничу діяльність в умовах, що склалися.

Наглядову раду ПАТ "Норд" очолює син В.Ландика Андрій, якому належать близько 19,7% акцій ПАТ "Норд".

ПАТ "Норд" є головним підприємством групи "Норд" - інтегрованого науково-виробничого об'єднання машинобудівних заводів і організацій.

Як повідомлялося, в 2015 році ПАТ "Норд" випустило 162,781 тис. холодильників і морозильників та реалізувало 162,827 тис., що відповідно на 52,1% та 52,3% менше за аналогічні показники 2014 року.

Обсяг виробництва ПАТ у діючих цінах скоротився на 23,3% проти 2014 року, до 620,758 млн грн, чистий - на 34,3%, до 641,39 млн грн, чистий збиток зріс на 8,7%, до 24,26 млн грн.

В оренду ПАТ "Норд" було передано низку потужностей підприємств, що входять до групи: ПАТ "Завод "Електродвигун" (Красноармійськ), "Норд-Пласт" (Докучаєвськ), "Норд-Комп'ютер" (Донецьк), працівників яких було переведено на ПАТ. Крім того, було розпочато ліквідацію ПАТ "Краматорський завод "Кондиціонер", ліквідовано філію "Завод компресорів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА