12:02 20.10.2016

ДКБ "Південне" розробляє в рамках ВТС із закордонним партнером новий зенітно-артилерійський комплекс

2 хв читати
ДКБ "Південне" розробляє в рамках ВТС із закордонним партнером новий зенітно-артилерійський комплекс

ДП КБ "Південне" (Дніпро) нарощує міжнародне військово-технічну співпрацю (ВТС) і спільно із закордонним партнером веде розробку в інтересах ЗС України нового зенітно-артилерійського комплексу ближнього радіуса дії.

Як повідомляє агентство «Військовий інформатор», планується, що нове озброєння має замінити радянські зенітні системи типу ЗСУ "Шилка" і ЗПРК "Тунгуска".

Передбачається, що до складу перспективного зенітно-артилерійського комплексу увійде розміщений на базі шасі колісного БТР типу БТР-4 35-мм зенітний арткомплекс від німецької Rheinmetall, а також пункт управління і ведення розвідки на шасі легкого бронетранспортера або бронеавтомобіля високої прохідності.

В рамках проекту ДКБ "Південне" забезпечить інтеграцію всіх систем і забезпечення систем наведення і управління вогнем нового озброєння.

Планова скорострільність нового зенітно-артилерійського комплексу - близько 100 пострілів на хвилину, що дасть змогу успішно боротися з вертольотами, літаками, що низько летять, і безпілотниками. Також бойова машина зможе застосовуватися проти наземних цілей, для придушення живої сили і знищення легкої бронетехніки.

ДКБ "Південне" - відомий у світі український розробник ракетної техніки, зокрема реактивного ракетного озброєння.

В умовах нових загроз територіальній цілісності України й анексії РФ Криму, на початку 2015 року КБП озвучило плани з активізації робіт в інтересах обороноздатності держави, зокрема створення нового оперативно-тактичного комплексу (ОТРК), сучасних ЗРК малої і середньої дальності, а також ударних БПЛА для ЗСУ. За оцінками КБП, ухвалена раніше державна цільова оборонна програма створення БФРК «Сапсан», закрита колишнім керівництвом Міноборони в 2013 році, може бути відновлена на основі ОТРК "Грім" (який відповідає вимогам РКРТ експортний варіант БФРК "Сапсан" - ІФ). За умови своєчасного фінансування ДОЗ за програмою, оснащення ЗСУ новими ОТРК може бути розпочато в 2018 році.

У жовтні 2016 року КБП повідомило про початок робіт із дослідного відпрацювання нового ОТРК, робота над новим озброєнням ведеться за рахунок коштів, залучених у зарубіжних замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА