14:58 25.10.2016

У ГПУ пояснили зміни в "департаменті Горбатюка" необхідністю прискорення розслідувань злочинів на Євромайдані

2 хв читати

Організаційні зміни в Департаменті спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України обумовлені необхідністю розслідувань кримінальних проваджень щодо злочинів проти активістів Євромайдану в більш стислі терміни і якісніше, зазначає заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Як ви знаєте, розслідування злочинів, завершених під час подій на Майдані, є одним з ключових пріоритетів генерального прокурора України. Процес організували так, щоб це було якомога якісніше виконано і в більш стислі терміни. Це не тільки вимога генерального прокурора України, а й запит українського суспільства ", - сказав Є.Єнін журналістам у вівторок в Києві, коментуючи реорганізацію Департаменту спецрозслідування.

У цьому контексті Є.Єнін наголосив, що саме з цією метою "обумовлені певні організаційні зміни, які відбуваються".

За словами заступника генпрокурора, керівник департаменту спецрозслідування Сергій Горбатюк і надалі буде відповідати за розслідування злочинів, скоєних під час подій на Майдані.

Відповідаючи на питання про те, чи не затягують такі організаційні зміни розслідування кримінальних проваджень, Є.Єнін сказав: "Навпаки, справа в тому, що у Горбатюка до цього була значна кількість кримінальних проваджень, і це складало значну частину його додаткового навантаження. І саме з метою концентрації якомога швидшого розслідування подій на Майдані ухвалено таке рішення".

Разом з тим Є.Єнін повідомив, що не має інформації про те, хто очолить новостворене управління з розслідування злочинів Генпрокуратури. Робота управління, за його словами, буде підпорядкована заступнику генерального прокурора, який курирує слідство.

Як повідомлялося, в Генпрокуратурі в понеділок, 24 жовтня, заявили, що з метою удосконалення організації роботи Генпрокуратури була проведена реорганізація департаменту спецрозслідування, в результаті чого було створено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. "Для активізації та завершення досудового слідства та передачі до суду "Великої кримінальної справи" щодо (екс-президента України - ІФ) В.Януковича і його найближчого оточення створено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. До складу управління увійшло 63 співробітників", - ідеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Разом з тим, до департаменту спецрозслідування після реорганізації входять 56 співробітників, і його й далі очолює С.Горбатюк, за цим департаментом залишається розслідування і передача до суду справ стосовно Майдану.

Сам С.Горбатюк заявив, що передача т.зв. "Великої справи" стосовно екс-президента (2010-2014) Віктора Януковича в розслідування новоствореному в результаті реорганізації управління з розслідування злочинів Генпрокуратури, скоєних злочинними організаціями, несе загрозу доведення цієї справи до кінця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА