13:44 27.10.2016

Фейгін у Києві намагатиметься дізнатися про перспективи обміну журналіста Сущенка

2 хв читати
Фейгін у Києві намагатиметься дізнатися про перспективи обміну журналіста Сущенка

Адвокат затриманого до РФ українського журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка має намір прибути до Києва у понеділок, 31 жовтня, щоб дізнатися про перспективи обміну свого підзахисного.

"У понеділок, 31 жовтня я прилітаю до Києва і пробуду кілька днів там. Сподіваюся дізнатися про перспективи обміну Сущенка на обвинувачених з РФ", - написав М. Фейгін у соцмережі Twitter в четвер.

Як повідомлялося, 3 жовтня ФСБ РФ повідомила, що в Москві "при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міноборони України полковника Романа Сущенка". ФСБ Росії порушено кримінальну справу за ст. 276 КК РФ (шпигунство), триває слідство.

Суд у Москві заарештував Р. Сущенка на два місяці, 7 жовтня стало відомо, що російське слідство пред'явило Р. Сущенка звинувачення в шпигунстві. 27 жовтня Мосміськсуд на засіданні в закритому режимі відхилив апеляційну скаргу його адвоката М. Фейгіна на арешт і залишив постанову Лефортовського суду без зміни. У Києві його затримання назвали провокацією, а звинувачення в шпигунстві - надуманими.

За словами М. Фейгіна, його підзахисний категорично заперечує свою провину, але не відмовляється від свідчень і дає їх у письмовій формі.

Адвокат переконаний, що справа його підзахисного призведе до його обміну на когось затриманого в Україні, як це відбувалося раніше з затриманими в РФ українськими громадянами. "Ви знаєте мою позицію... Вона ґрунтується не лише на моєму досвіді, але і озирніться навколо на кейси українців, які ми знаємо, зокрема за 276-ю статтею про шпигунство, ну того ж Солошенка або Виговського (затримані в РФ Юрій Солошенко і Валентин Виговський – ІФ), або інших. Це говорить про те, що нічим іншим, окрім як обміном, на мій погляд, це закінчитися не може", - заявив він.

При цьому М. Фейгін вважає дуже малоймовірним, що справа завершиться до вступу судового рішення щодо Р. Сущенка в законну силу. Він також заявляв, що для захисту інтересів Р. Сущенко має намір отримати за допомогою МЗС України та посольства України в РФ "кілька важливих документів".

М. Фейгін також заявляв, що у справі Р. Сущенка, крім процесуальної, є і громадсько-політична сторона, "яка буде вирішальною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА