19:16 01.11.2016

ВР провалила законопроект про особливості ліцензування діяльності з надання фінпослуг

2 хв читати

Верховна Рада не ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №3739 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання особливостей ліцензування господарської діяльності з надання фінансових послуг", зареєстрований 29 грудня 2015 року.

Проект закону на засіданні парламенту у вівторок підтримали лише 187 народних депутатів.

Як зазначила під час засідання народний депутат Олександра Кужель (фракція "Батьківщина"), ухвалення цього законопроекту призведе до створення монополії.

Водночас, за словами спікера парламенту Андрія Парубія, більшість політичних сил підтримала цей документ.

Як повідомив перший заступник голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко, профільний комітет також рекомендував парламенту ухвалити законопроект.

Як повідомлялося, з ухваленням законопроекту №3739 кількість видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, скоротиться до чотирьох, що сприятиме оздоровленню всього небанківського фінансового ринку країни. Документ визначає особливості ліцензування госпдіяльності з надання фінансових послуг, визначає більший термін на розгляд документів для ухвалення рішення про видачу ліцензії, який потрібен для аналізу документів, які надають ліцензіати для отримання ліцензії на ринку фінансових послуг.

Законопроект також прирівнює регулювання ринку небанківських фінансових послуг до рівня регулювання професійної діяльності на ринку цінних паперів у частині ліцензування, а саме з урахуванням особливостей, передбачених законом "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" та іншими законами щодо регулювання окремих ринків фінансових послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА