11:52 10.11.2016

Кожна сім'я в Україні заплатила за рік до 720 грн зайвої банківської комісії під час оплати комуналки - Мазурчак

2 хв читати
Кожна сім'я в Україні заплатила за рік до 720 грн зайвої банківської комісії під час оплати комуналки - Мазурчак

Антимонопольний комітет має оштрафувати комерційні банки, які неправомірно стягували додаткову комісію при оплаті за комуналку, і змусити їх повернути зайве сплачені гроші людям. Відповідне звернення було направлено до Антимонопольного комітету України (АМКУ), заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

Також у партії вимагають від Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), вивчити тарифи всіх без винятку постачальників комунальних послуг і вилучити з їхньої структури банківську комісію.

Як зазначає О Мазурчак, за результатами звіту Антимонопольного комітету були виявлені кричущі факти подвійної сплати українцями банківської комісії при оплаті комунальних послуг.

"Кілька комерційних банків неправомірно стягували з людей банківську комісію при оплаті за комунальні послуги, яка вже була закладена у тариф. З цим не можна миритися. Люди платять останні гроші за дуже дорогу комуналку, і в цей же час банки намагаються нажитися на людях. Ми вимагаємо від НКРЕКПдетально вивчити тарифи постачальників комунальних послуг і вилучити з їхньої структури банківську комісію. Водночас підприємства, що стягували з людей зайві гроші, не повинні залишитися безкарними. Їх має оштрафувати АМКУ, а безпідставно нараховану комісіу необхідно повернути людям", – наголосив політик.

О. Мазурчак також зазначив, що за середньої плати за комунальні послуги під час опалювального сезону в 1 тис 300 гривень, кожна українська сім'я платила зайві 40-60 грн на місяць, за рік ця сума становить 480-720 грн.

Як відомо, нещодавно АМКУ опублікував звіт, в якому йдеться про те, що люди платять подвійну банківську комісію при оплаті комунальних послуг готівкою.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА