17:52 19.01.2017

Українські онкодиспансери не підтверджують інформації про відмову від онкопрепаратів

2 хв читати
Українські онкодиспансери не підтверджують інформації про відмову від онкопрепаратів

Українські медичні заклади, що надають медичну допомогу онкологічним хворим, не відмовляються від препаратів, оскільки проблем із терміном придатності немає, зазначили керівники обласних онкологічних диспансерів, опитані інформаційним агентством "Інтерфакс-Україна".

"У нас не було випадків постачання препаратів із терміном придатності, що закінчується. Усі препарати ми отримували з хорошим терміном", - заявила головлікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

В. о. головлікаря Запорізького обласного онкологічного диспансеру Людмила Фудашкіна також відзначила належний термін придатності поставлених онкопрепаратів: "У нас є лікарські засоби, термін придатності яких закінчується в 2019, 2020, 2021 роках. Препарат із найкоротшим терміном, який ми отримали під час останніх поставок, - десять флаконів "Доцетокселу" - дійсний до грудня 2017 року".

Крім того, головний лікар Полтавського обласного онкологічного диспансеру Орест Вовк зазначив, що 100% необхідних на рік препаратів не постачають за один раз, і у разі нетривалого терміну придатності препарати можна використати до його закінчення.

"Навіть препарати з терміном придатності, що закінчується, в тих мізерних обсягах, які ми отримуємо, можна було б використати. Інше питання, якби нам поставили 100% потреби на рік із терміном, що закінчується, навряд чи ми їх змогли б використати в повному обсязі. У будь-якому разі, нині у нас такої проблеми немає. Я не думаю, що нам можуть поставити препарати з терміном придатності в один місяць", - сказав він.

Згідно з інформацією головлікаря Вінницького обласного онкологічного диспансеру охорони здоров'я Володимира Шамрая, в медзакладі також немає проблеми з терміном придатності ліків.

"Я чув, що деякі диспансери прийняли лікарські препарати з коротким терміном придатності, і через це вони опинилися в дуже скрутному становищі. Але у нас таких випадків не було. Згідно з постановою департаменту охорони здоров'я термін придатності препаратів, які ми отримуємо, має становити не менше ніж 15 місяців", - зазначив він.

Раніше завідувач Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Світлана Донська повідомила, що українські лікувальні заклади відмовляються від препаратів через нетривалий термін придатності. При цьому вона не уточнила, які саме заклади.

Як повідомлялося, український дистриб'ютор "Людмила-Фарм" улітку 2016 року затримав постачання онкологічних препаратів за кошти 2015 року, при цьому термін придатності був меншим за визначений.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що британське закупівельне агентство Crown Agents направило до міністерства листи, що гарантують заміну препаратів із терміном, що закінчується, у разі, якщо ліки не встигнуть використати до його закінчення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА