15:12 23.01.2017

Причини закриття фабрики "Рошен" у Липецьку не пов'язані з політикою

2 хв читати
Причини закриття фабрики "Рошен" у Липецьку не пов'язані з політикою

Ніякої політичної підоснови припинення діяльності фабрики "Рошен" у Липецьку не було, заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

"Ніяких перешкод для роботи фабрики пана Порошенка в Липецьку не було, і вже точно не було ніякої політичної підоснови. Швидше, це економічні причини. Знижувався прибуток - то неефективний менеджмент, то інші фактори призвели до падіння економічної складової", - сказала вона на брифінгу в Липецьку в понеділок.

Голова адміністрації Липецької області Олег Корольов зазначив, що якщо власники фабрики "Рошен" приймуть рішення про її продаж, "то інвестор знайдеться одразу ж, і все буде відновлено".

Раніше корпорація Roshen прийняла рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики.

"Корпорація Roshen зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин. Повна зупинка виробництва та консервація виробничих та інфраструктурних об'єктів запланована на квітень 2017 р.", - зазначено в заяві компанії.

Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, до складу якого належить Київська, Маріупольська (Донецька область), Кременчуцька (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька область), а також липецька фабрика "Рошен", Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати Roshen, найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгрупу "Інвестиційний капітал України" (ICU). Однак через відсутність покупців у січні 2016 року був підписаний договір, за яким П. Порошенко передав свою частку в корпорації до незалежного "сліпого трасту. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА