15:11 22.03.2017

Акціонери Маріупольської кондитерської фабрики "Рошен" ухвалили рішення про відчуження її майна

2 хв читати
Акціонери Маріупольської кондитерської фабрики "Рошен" ухвалили рішення про відчуження її майна

Акціонери ПАТ "Маріупольська кондитерська фабрика «Рошен»" ухвалили рішення про відчуження майна підприємства.

Як підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії, згідно з рішенням зборів акціонерів ідеться про відчуження комплексу самої фабрики та земельної ділянки.

Згідно з повідомленням ПАТ "Маріупольська кондитерська фабрика «Рошен»" у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР), вартість його активів становить 59,494 млн грн, граничну вартість угоди визначено на рівні 65 млн грн.

Як повідомлялося, у лютому 2014 року Маріупольська кондитерська фабрика "Рошен" зупинила роботу. Корпорація Roshen пояснювала закриття підприємства тиском з боку податкових органів, а також забороною на постачання виробленої в Україні продукції Roshen до Росії.

За словами президента компанії В'ячеслава Москалевського, Roshen має намір розрахуватися з акціонерами після ліквідації Маріупольської кондитерської фабрики, яка є колективним підприємством.

"Раніше це (Маріупольська кондфабрика - ІФ) було колективне підприємство, і я хочу віддати гроші тим акціонерам, які там були, окрім нас. Наша частка у статутному капіталі цієї фабрики - 94%, інші 6% - це інші акціонери. Статутний капітал підприємства - 41 млн грн", - пояснив раніше президент Roshen в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

До корпорації Roshen, одного з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, входять Київська, Маріупольська (нині перебуває на стадії ліквідації), Кременчуцька та дві Вінницькі кондитерські фабрики, Вінницький молочний завод "Рошен", а також Липецька фабрика "Рошен", кондитерська фабрика Клайпеди (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Липецьку фабрику в Росії буде закрито з квітня 2017 р. Корпорація має власну мережу фірмових магазинів і реалізує благодійні та соціально-культурні проекти.

У січні 2016 року було підписано договір, за яким Петро Порошенко передав свою 85-відсоткову частку в корпорації до незалежного сліпого трасту (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також чотирирічне доручення на переговори про продаж активів. Президентові корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд "Кондитерінвест", а ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА