15:41 21.04.2017

Урядовий законопроект про обіг сільгоспземель оприлюднять протягом двох місяців

2 хв читати
Урядовий законопроект про обіг сільгоспземель оприлюднять протягом двох місяців

Розробка урядового законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення перебуває на фінальній стадії, протягом двох місяців його буде оприлюднено, повідомив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Олександр Краснолуцький.

"Законопроект обговорюється з фахівцями і офіційно ще не опублікований. Концепція є, зараз питання в деталях. Ми на завершальній стадії, і це питання двох місяців. Далі законопроект буде оприлюднено на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства, його узгоджуватимуть із міністерствами та відомствами, і до 1 липня винесемо його на розгляд уряду", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю.

За його словами, передбачається, що придбати землі може виключно держава, територіальні громади і громадяни України, а обмеження на концентрацію сільгоспземель в одних руках становитиме 200 га.

"У разі якщо громадянин успадкував земельну ділянку або хтось йому подарував і площа перевищує 200 га, у нього є рік на відчуження. Якщо він цього не зробить, то за рішенням суду ділянка перейде у власність держави", - наголосив директор департаменту.

О.Краснолуцький зазначив, що проектом закону передбачено захист від спекуляцій на ринку, зокрема, якщо протягом перших трьох років із моменту купівлі земельної ділянки її відчужуватимуть, власник повинен буде заплатити державне мито на рівні 50% від нормативно-грошової оцінки цієї ділянки.

"У законопроекті встановлено обов'язок нового власника земельної ділянки, який купив землю, що перебуває в оренді, переукласти договір на той самий термін і на тих самих умовах, що були з попереднім власником", - додав чиновник.

Урядовим законопроектом передбачено, що землі державної та комунальної власності продаватимуть на земельних електронних торгах. Громадяни зможуть робити вибір: або підписувати безпосередньо договори про продаж землі, або ж брати участь у торгах.

Також для підтримки молодих фермерів планується передбачити, що під час купівлі земельної ділянки їм надається розстрочка платежу за куплену земельну ділянку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА