18:26 26.04.2017

Генпрокуратура повідомила про підозру двом посадовим особам "Тедіс Україна"

2 хв читати
Генпрокуратура повідомила про підозру двом посадовим особам "Тедіс Україна"

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру в скоєнні кримінальних злочинів у сфері економіки двом посадовим особам дистриб'ютора тютюнової продукції ТОВ "Тедіс Україна".

"Генеральна прокуратура України за оперативного супроводження Національної поліції України продовжує досудове розслідування злочинів, вчинених посадовими особами дистриб'ютора тютюнової продукції - ТОВ "Мегаполіс Україна" (з травня 2016 ТОВ "Тедіс Україна")", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу.

Зазначено, що за результатами слідчих і процесуальних дій отримано достатньо доказів для повідомлення про підозру генеральному директору та члену дирекції (директору дирекції) зазначеного товариства в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, що входять у систему оподаткування), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

"У зв'язку з цим у середу, 26 квітня, слідчі та прокурори департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України зазначеним посадовим особами ТОВ "Тедіс Україна" повідомили про підозру у вчиненні названих вище кримінальних правопорушень", - наголошують у відомстві.

Нині досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих і процесуальних дій із метою встановлення всіх фактичних обставин скоєння кримінальних злочинів та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Раніше цього дня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що компанія "Тедіс Україна" сплатила до держбюджету 300 млн грн штрафу, а в її керівництва відбуваються обшуки. Крім того, за словами Ю.Луценка, Генпрокуратура отримала документи про початок процесу зміни бенефіціарів компанії "Тедіс" - громадян РФ.

Як повідомлялося, Tedis Ukraine, створена в 2011 році як ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року була перейменована в ТОВ "Тедіс Україна".

Антимонопольний комітет України повідомляв, що кінцевими бенефіціарами компанії є громадяни Європейського Союзу та Борис Кауфман.

Наприкінці березня міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков повідомляв, що у рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" проведено понад 100 обшуків.

За даними генпрокурора Ю.Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, стосовно якого згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення погоджують із членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР"/"ЛНР. Через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 рр. виведено 2,5 млрд грн.

АМКУ наприкінці 2016 року наклав на Tedis Ukraine штрафи у розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, проте компанія оскаржила це рішення в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА