19:11 03.05.2017

Український політв'язень Панов оголосив сухе голодування

2 хв читати
Український політв'язень Панов оголосив сухе голодування

Український політв'язень Артур Панов, обвинувачений у підготовці теракту в Ростові-на-Дону (РФ), на засіданні суду оголосив про початок безстрокового сухого голодування з вимогою екстрадиції його до України протягом двох тижнів, повідомляє російське регіональне інтернет-видання "Кавказький вузол" з посиланням на відповідний лист А. Панова.

За інформацією видання, А. Панов на засіданні суду в середу звернувся до колегії суддів з вимогою екстрадувати його в Україну.

"Злочин було вчинено частково на території України. Я домагаюся того, щоб мене екстрадували на Україну й там судили. Так, можна сказати, що це свідомий акт суїциду", - заявив А. Панов.

"Кавказький вузол" опублікував лист із підписом А. Панова, датований 3 травня 2017 року і адресований журналістам, в якому політв'язень спростовує чутки про власну смерть і висловлює надію, що коли-небудь повернеться в Україну.

"Я жив, живу і буду жити. Буду жити, щоб в один з днів повернутися на Україну до своєї сім'ї, своїх співвітчизників, щоб почати по-справжньому цінувати свободу і власне життя", - зазначено в листі.

"Суд постановив долучити заяву А. Панова до матеріалів справи й оповістити про викладене адміністрацію слідчого ізолятора", - повідомляє видання.

Раніше російські ЗМІ поширили інформацію, що в понеділок, 1 травня 2017 року, в ростовському слідчому ізоляторі через серцеву недостатність помер український політв'язень Артур Панов.

На наступний день, 2 травня, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська спростувала смерть у слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону (РФ) А. Панова.

Як повідомлялося, А. Панов звинувачується російським слідством у підготовці терористичного акту в Ростові-на-Дону за допомогою саморобного вибухового пристрою. Зробити це він мав намір у місці масового скупчення людей.

Громадянин України звинувачується в підготовці до терористичного акту і замаху на втягнення особи в його вчинення, незаконне виготовлення вибухових речовин і публічне виправдання тероризму, житель Ростова-на-Дону - у сприянні терористичній діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА