12:57 10.05.2017

ВТБ Банк (Україна) заявляє про спробу рейдерського захоплення відділення в Одесі

3 хв читати
ВТБ Банк (Україна) заявляє про спробу рейдерського захоплення відділення в Одесі

ПАТ "ВТБ Банк" (Київ) заявляє про спробу групи осіб, до складу якої входять державний реєстратор і приватний нотаріус, позбавити банк права власності на нежитлові приміщення в Одесі.

Згідно з повідомленням на веб-сайті фінустанови, 11 квітня 2017 року державний реєстратор одеської філії ДП "Державний інститут судових економіко-правових і технічних експертних досліджень" О.Кравець, на підставі підроблених договорів купівлі-продажу зареєстрував за ТОВ "Трініті Інвест груп" право власності на належні банку з 2011 року нежитлові приміщення в Одесі на вул. Грецькій, 5 площею 2 тис. 653,3 кв. м і 1 тис. 298,1 кв. м (загальна площа 3 тис. 951,4 кв. м).

Потім 18 квітня "Трініті Інвест груп" через приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу О.Ярош реалізувало зазначені об'єкти ТОВ "Теплокомунгруп ЛТД", яке наразі є незаконним власником цього нерухомого майна.

ВТБ Банк 28 квітня оскаржив зазначені шахрайські реєстраційні дії в комісії при Міністерстві юстиції і домігся виключення незаконної перереєстрації об'єктів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та відновлення на них права власності.

При цьому зазначена комісія Мін'юсту визнала порушення законодавства державним реєстратором одеської філії ДП "Державний інститут судових економіко-правових і технічних експертних досліджень" О.Кравця, на шість місяців обмеживши йому доступ до Держреєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Додатково 29 квітня 2017 року банк наклав заборону на реєстраційні дії з його власністю.

Проте, як зазначає банк, у вихідний день 30 квітня, незважаючи на рішення Мін'юсту і заборона на реєстраційні дії, О.Кравець вніс до Держреєстру речових прав на нерухоме майно новий запис про право власності ТОВ "Теплокомунгруп ЛТД" на зазначені нежитлові приміщення. 3 травня внаслідок шахрайських дій держреєстратора ТОВ "Теплокомунгруп ЛТД" продало частину нежитлових приміщень двом фізичним особам - В.Акименку і О.Корнієнку. В результаті злочинних маніпуляцій з Держреєстру речових прав на нерухоме майно в даний час існують два власника фактично одного і того ж об'єкта нерухомості.

При цьому невідомі 5 травня спробували встановити, зокрема шляхом силового захоплення, фізичний контроль за зазначеними приміщеннями, погрожуючи співробітникам відділення ВТБ Банку, які на законних підставах перебувають в приміщенні.

Банк також заявляє, що територіальні органи Національної поліції України замість порушення кримінальних проваджень за фактами шахрайських дій на формальних підставах не здійснюють будь-яких дій для усунення правопорушень, тим самим сприяючи зловмисникам в реалізації злочинних схем, в результаті яких законні власники об'єктів нерухомості позбавляються своєї власності .

ВТБ Банк (раніше - банк "Мрія") заснований в 1992 році. Його основним акціонером є ВАТ "Банк ВТБ" (РФ, 99,9959%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів ВТБ Банк посідав 15-те місце (20,64 млрд грн) серед 93 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА