17:09 07.08.2017

Справу про вбивство Бузини все ще не передано до суду

3 хв читати
Справу про вбивство Бузини все ще не передано до суду

Справу про вбивство журналіста і публіциста Олеся Бузини, досудове розслідування якої завершено, ще не передано до суду, повідомив захисник підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко.

"Справа ще перебуває в прокуратурі. До суду не передано", - сказав С.Войченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Коли вони планують передавати? Було б що передавати - ось так можу прокоментувати. Тобто передати до суду, щоб сісти глибоко в калюжу? Очевидно, у них немає в цьому інтересу", - додав він.

За словами адвоката, наразі стосовно А.Медведька та Д.Поліщука не діє якийсь запобіжний захід. "Вони вдома, вони абсолютно вільні люди, як і ми з вами... Всі нормальні терміни вже добігли кінця, а запобіжного заходу їм суд не обирав, не продовжував, бо вже нема куди далі продовжувати, нікуди далі розбиратися", - сказав С.Войченко.

Він зазначив, що О.Медведько та Д.Поліщук перебуувають вдома в Києві і нікуди не втекли, що підтверджує незаконність обрання для них запобіжного заходу раніше.

С.Войченко зазначив, що як у потерпілої сторони, так і у підозрюваних є багато питань до перебігу розслідування, його об'єктивності. "Тому що знайшли двох цапів-відбувайлів, на яких хочуть все повісити", - сказав він.

Відповідаючи на відповідне запитання, захисник відповів, що його клієнти не мають наміру звертатися до Європейського суду з прав людини.

У свою чергу колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, якого у червні 2014 року було оголошено в розшук, на своїй сторінці в Facebook у понеділок написав, що мати вбитого журналіста Олеся Бузини звернулася до Європейського суду з прав людини.

"Знущання української влади над Валентиною Бузиною, мамою вбитого в Києві журналіста Олеся Бузини, змусили потерпілу звернутися до Європейського суду з прав людини з позовом до держави Україна", - написав він.

Р.Кузьмін не уточнив суть звернення до ЄСПЛ. При цьому він зазначив, що генеральний прокурор України, глава Служби безпеки відмовив В.Бузині в особистому прийомі.

Як повідомлялося, стосовно Р.Кузьміна в травні 2014 відкрито кримінальне провадження через незаконне затримання екс-міністра МВС Юрія Луценка в 2010 році (за ч.1 ст.371 Кримінального кодексу - завідомо незаконне затримання або незаконний привід). Його оголошено у розшук у червні 2014 року.

О.Бузина було вбито 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він мешкав.

Двох підозрюваних у скоєнні злочину О.Медведька та Д.Поліщука затримали 18 червня. Д.Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. О.Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйону МВС "Київ-2".

27 червня захисник О.Медведька та Д.Поліщук Сергій Войченко заявив, що прокуратура м.Києва повідомила про завершення досудового розслідування справи про вбивство О.Бузини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА